Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

Einde aan interim-periode Noordzij bij NS
24 juni 2002
Zoals reeds bij zijn aantreden in januari door hem is aangekondigd, zal Ir K.J. Noordzij MBA per 1 juli zijn werkzaamheden als interim president-directeur beëindigen. Dit is door de Raad van Commissarissen bevestigd.

Voorzitter W. Meijer is onder de indruk van de resultaten die in deze periode zijn bereikt: "Ik heb met plezier kunnen vaststellen dat de rust bij NS is weergekeerd en dat onder leiding van Karel de contacten tussen alle lagen van de organisatie zijn versterkt. De onderneming ligt weer op koers en langzaam maar zeker zijn ook voor klanten de in gang gezette verbeteringen zichtbaar".

De procedure voor het zoeken van een nieuwe president-directeur is nog aan de gang. Een benoeming zal onder verantwoordelijkheid van de per 1 juli aantredende nieuwe Raad van Commissarissen plaatsvinden. De zittende Directieleden, Ir A. (Bert) Meerstadt MBA en Drs. M. (Marcel) Niggebrugge, zullen vanaf 1 juli gezamenlijk de directie voeren, daarbij uiteraard, waar nodig, bijgestaan door de president-commissaris.

Karel Noordzij zal, zoals hij zich steeds heeft voorgenomen, zijn vroegtijdig afgebroken sabbatical weer oppakken: "Er is in dit afgelopen half jaar, samen met alle NS-ers, heel veel bereikt en in gang gezet. Er is weer rust gekomen, de arbeidsrelaties zijn verbeterd en er zijn fundamenten gelegd voor een cultuuromslag. Een ambitieus kostenreductieprogramma is in volle gang, de relaties met belangrijke stakeholders zijn verbeterd en gestaag worden verbeteringen merkbaar voor de klanten; en daar gaat het uiteindelijk om! Op al deze aspecten is nog een weg te gaan, maar die weg voert inmiddels weer naar boven.

Met een gerust hart geef ik per 1 juli het roer over aan mijn collega's in de directie, in wie ik een groot vertrouwen heb. Ik zie terug op een dankbare en effectieve periode in mijn loopbaan bij een mooi bedrijf".

Zoekwoorden:

Deel: ' Einde aan interim-periode Noordzij bij NS '
Lees ook