Socialistische Partij

12de congres

Einde belspelletjes eindelijk in zicht

28-03-2003 * Tot genoegen van de SP heeft de regering knopen doorgehakt met betrekking tot het kansspelbeleid. Er komen geen nieuwe casino's bij, maar belangrijker is dat een verbod op de zogenaamde belspelletjes in zicht is gekomen. SP-Kamerlid Jan de Wit: Wij hebben lang gepleit voor een einde aan het gedoogbeleid voor belspelletjes en het lijkt er op dat de regering ons standpunt heeft overgenomen.

Jan de Wit Al jarenlang wijst De Wit het kabinet erop dat de omroepen en produdenten van inbelspelletjes op televisie (o.a. Call TV) in strijd handelen met de wet. Zij hebben geen vergunning en bieden daarom spelletjes aan die een quiz element in zich hebben om zodoende de Wet op de Kansspelen te omzeilen. Door de hoge telefoontarieven (70 eurocent per gesprek) en het gebrek aan invloed van de speler op de uitkomst van het spel, worden deze spelletjes nu eindelijk ook door het kabinet gezien als kansspel in de zin van de Wet op de Kansspelen.

Het kabinet heeft jarenlang de situatie gedoogd en geprobeerd de SP-fractie met een kluitje in het riet te sturen. De Wit zal de minister nu opnieuw vragen wanneer deze spelletjes definitief verboden worden.

zie ook Actueel Kamernieuws

Zoekwoorden:

Deel: ' Einde belspelletjes eindelijk in zicht '
Lees ook