KENNISNET

Eindexamen.kennisnet.nl: alles over examens op één plek

Kennisnet brengt alle informatie over examens bijeen op examen.kennisnet.nl. De site is gericht op de eindexamenkandidaten die bij het leren van de examens hun tijd hard nodig hebben. Een uniek onderdeel is de online publicatie van de officiële uitslagen, dagelijks direct nà de examens. Om 13.00 uur voor de uitslagen van de examens 's ochtends en om 17.00 uur voor de uitslagen van de examens 's middags. Via de site kunnen de scholieren zelfs live examens trainen en via chatsessies met auteurs van o.a. de Examenbundel, vragen stellen over de examenstof, iedere dag van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Op de site zijn verder uitwerkingen, oefenexamens, tips en trucs te vinden. Daarnaast biedt de site reacties en reportages van jongeren over de examens en diverse discussieplatforms. Via het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) kan online en telefonisch over de examens geklaagd worden.

Ook biedt de site ondersteuning aan docenten tijdens deze periode. Na afloop van diverse examens worden visies van collega-docenten en wetenschappers op de site gepubliceerd. Deze opvattingen vormen de basis voor discussies in de verschillende fora.

Kennisnet ondersteunt het onderwijs bij het gebruik van educatieve internettoepassingen. In de loop van 2002 zijn alle 12.000 scholen, maar ook diverse onderwijsinstellingen, bibliotheken, musea en contentleveranciers met 2,5 miljoen gebruikers aangesloten op dit beveiligd en beheerd netwerk met een koppeling naar internet. Eind vorig jaar is de stichting Kennisnet opgericht door de onderwijsorganisaties van Nederland.

Kennisnet is praktisch en inspirerend. Praktisch door direct aan te sluiten op de dagelijkse onderwijspraktijk. Inspirerend door ondersteuning van nieuwe leer- en werkvormen met inzet van nieuwe technologie. In deze rol ontwikkelen wij de portal www.kennisnet.nl ten behoeve van leerlingen, respectievelijk deelnemers, docenten, managers en ouders voor de sectoren primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Daarnaast dragen wij de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de infrastructuur.

Meer informatie: examen.kennisnet.nl

Perscontact
Hans den Boer
Communicatie, Relatiemanagement, Informatiebeheer Stichting Kennisnet
Paletsingel 32
2718 NT Zoetermeer
Postbus 778
2700 AT Zoetermeer
Telefoon: 079 - 323 09 96
Fax: 079- 321 23 22
e-mail: h.denboer@kennisnet.nl
www.kennisnet.nl

16 mei 02 14:57

Zoekwoorden:

Deel: ' Eindexamen.kennisnet.nl alles over examens op één plek '
Lees ook