Eindhoven gastheer plaatsingstoernooi WK zaalvoetbal

Eindhoven gastheer plaatsingstoernooi WK zaalvoetbal

Nederland treedt in december op als gastheer van het kwalificatietoernooi voor het WK zaalvoetbal 2016. Plaats van handeling is het Indoor Sportcentrum in Eindhoven, waar het team van bondscoach Marcel Loosveld van 10 tot en met 13 december strijdt om een ticket naar de mondiale eindronde.

Tegen welke drie tegenstanders Oranje in Eindhoven uitkomt, is donderdag (2 juli) duidelijk. In het Zwitserse Nyon worden om 14.30 uur via loting de teams in zeven groepen aan elkaar gekoppeld. Nederland, dat dankzij zijn 14e positie op de UEFA-ranking niet veroordeeld is tot het spelen van een voorronde, is ingedeeld in pot 2, waar ook Servië, Roemenië, Slovenië, Azerbeidzjan, Hongarije en Slowakije deel van uitmaken. Uit pot 1 komt Spanje, Rusland of Oekraïne naar Eindhoven. De overige vier landen uit deze pot – Italië, Portugal, Kroatië en Tsjechië – zijn net als Nederland gastheer van een plaatsingstoernooi.

Pot 3 bestaat uit Belarus, België, Bosnië-Herzegovina, Kazachstan, Polen, Macedonië en Turkije. De Turken kunnen bij de loting evenmin aan Nederland gekoppeld worden, omdat zij ook als host van een kwalificatietoernooi optreden. Pot 4 tenslotte bevat Noorwegen en de zes winnaars van de voorrondetoernooien, die in oktober worden gespeeld.

De loting is donderdag live te volgen via uefa.com.

De zeven groepswinnaars en zeven runners-up plaatsen zich voor de WK-play-offs, die bestaan uit een uit- en thuiswedstrijd. Deze barragewedstrijden worden gespeeld op dinsdag 22 maart en dinsdag 12 april 2016. De zeven winnaars van deze duels plaatsen zich uiteindelijk voor de FIFA Futsal World Cup Colombia 2016.

Deel: ' Eindhoven gastheer plaatsingstoernooi WK zaalvoetbal '


Lees ook