Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 31 augustus 2001, no. 133

Van den Biggelaar start met tweewekelijkse column

Wethouder gaat dialoog aan via www.eindhoven.nl

Jan van den Biggelaar, wethouder voor sociale en economische zaken, start per 1 september a.s. met eigen web-paginas op www.eindhoven.nl. Door middel van een tweewekelijkse column en een daaraan gekoppeld gastenboek wil hij in gesprek treden met inwoners van Eindhoven over zaken die in zijn portefeuille spelen. In zijn eerste column gaat hij in op het vruchtbare klimaat voor Informatie- en Communicatietechnologie in de stad en daagt hij inwoners uit mee te denken over mogelijk toepassingen. De vraag die hij daarbij stelt, luidt: Op welke elektronische diensten zit u als burger van deze stad te wachten. Op welke diensten wacht u beslist niet?

Mensen die daarover mee willen praten kunnen via een knop op de homepage van www.eindhoven.nl de column en het gastenboek bereiken. Een andere mogelijkheid is via www.eindhoven.nl/vandenbiggelaar. Ook vinden zij daar de favoriete links van de wethouder en zijn agenda voor de komende weken. De wethouder neemt regelmatig kennis van de inhoud van het gastenboek en zal op zijn beurt ook weer reacties toevoegen.

De vruchtbare ICT-grond waar Van den Biggelaar in zijn column over spreekt, komt niet uit de lucht vallen. Het experiment Kenniswijk werd in juli jl. definitief toegekend aan de regio, Eindhoven huisvest talloze ICT-bedrijven en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties kent aan Eindhoven en Helmond samen 6 miljoen gulden toe voor een zogenoemde Superpilot. Met het geld gaat de gemeente Eindhoven de elektronische dienstverlening aan de burger uitbreiden en verbeteren. Wie daarover mee wil praten, heeft vanaf 1 september daartoe een prima gelegenheid.

Deel: ' Eindhovense wethouder start met tweewekelijkse column '
Lees ook