LAATSTE NIEUWS EK OLIEWORSTELEN (morgen) GAAT DOOR
---------------------------------------------
SPOEDbericht van Türkevi Amsterdam
Zaterdag 18 september 1999 - 11.45 uur

--------------------------------------------

Gisteren maakte de Turkse media nog gewag van het aan een zijden draadje hangen van de komst van de Turkse deelnemers aan het Europees Kampioenschap Olieworstelen. Ondanks dat de Turkse Consul Generaal vanuit Nederland een aanbevelingsbrief had afgegeven en de goede ervaringen op dit gebied bij eerder in Amsterdam georganiseerde internationale wedstrijden, weigerde Buitenlandse Zaken tot j.l. donderdagmiddag een positieve verklaring voor Ankara af te geven. Een week lang kwamen de Turkse kampioenen dagelijks tevergeefs naar de NL ambassade. Hetgeen niet onopgemerkt bleef in de Turkse pers. Het vliegtuig waar de kampioenen oorspronkelijk mee zouden komen, vertrok op vrijdagochtend zonder de olieworstelaars vanuit Turkije. Pas na persoonlijk ingrijpen van de Consul-Generaal en de Culturele attaché gaf Buitenlandse Zaken alsnog groen licht. Mevrouw Lucy Hemmes, van de verantwoordelijke dienst, liet telefonisch aan de organisatoren weten dat ze ´de leeftijd van de aanvragers wel jong vond´, en daarom ´zo haar bedenkingen had´.
In tegenstelling tot wat de Turkse media (Flash TV en Samanyolu, ook in Nederland te ontvangen satelietzenders) beweerde, is het allemaal goed gekomen en zijn de Turkse kampioenen zaterdagochtend op de Brusselse luchthaven aangekomen.

Ze zullen om ca. 14 uur aankomen bij Türkevi, Groen van Prinstererstraat 45 in Amsterdam, alwaar zij zullen worden ontvangen door Euroagha Ibrahim Akgül, hoofdsponsor van het gebeuren.

MOCHT HET U LUKKEN SNEL TE KUNNEN REAGEREN, KOM DAN OM TWEE UUR (zaterdag 18 sept, nu, vandaag dus) NAAR DE AMSTERDAMSE STAATSLIEDENBUURT VOOR DE AANKOMST VAN DEZE BEREN VAN KERELS TE REGISTREREN!

Aangezien er door deze berichtgeving veel onduidelijkheid is onstaan over het al dan niet doorgaan van de Europese Kampioenschappen Olieworstelen op zondag 19 september vanaf 12 uur op het terrein van Türkiyem Spor (Sportpark Spieringhorn nabij NS station Sloterdijk), hopen we dat U voor de Turkse en Nederlandse geïnteresseerden kunt melden dat de wedstrijd morgen gewoon doorgaat.

Last van de autoarme zondag zal men niet hebben, want het sportterrein ligt net buiten het centrum aan de weg naar Haarlem.
We hopen dat u zo vriendelijk bent hier alsnog melding van te maken. De opbrengst van de wedstrijd komt geheel ten goede aan de slachtoffers van de aardbeving.

Met vriendelijke groet,
Mohamed el-Fers
(Türkevi Amsterdam).


______________________________________________________

Deel: ' EK olieworstelen gaat door '
Lees ook