EK Teams bereiden zich voor op Outdoor Helvoirt

PERSBERICHT:

Helvoirt, 24 juli 2015

EK Teams bereiden zich voor op Outdoor Helvoirt

Over precies vier weken staan de hindernissen van Outdoor Helvoirt weer te schitteren op en rondom Landgoed Hoendernest. Van 20 tot 23 augustus staat Helvoirt namelijk in het teken van de internationale paardensport. Dit jaar met het extra onderdeel European Championships Rural Riders wordt de topsport in Helvoirt naar een nog hoger niveau getild.

Momenteel verwacht de organisatie teams uit landen als Groot-Brittannië, Duitsland, Oosterijk, België en Hongarije. Deze teams zullen strijden om de felbegeerde titel. Door middel van het 6-tal dressuur en de beste scoren in de onderdelen dressuur, springen en de cross-country wordt de nieuwe Europees Kampioen bepaald.

Naast het EK Landelijke Ruiters en de open CIC1* en CIC2** is er op zondagochtend wederom plaats voor de G sporten door Aangepaste Sport Haaren. ASH wordt gevormd door Cello, Prisma, ASVZ, MEE, gemeente Haaren, OvereemAdvies en wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant. Deze partijen zullen de ochtend invullen met dressuurproeven voor de clienten van Cello en Prisma.

Voor de landelijke springruiters staat er op vrijdagmiddag een springparcours klaar, de vrijdagmiddag is voor de jongste deelnemers bixie rijden.

Om de inwoners van de gemeente Haaren nader kennis te laten maken met dit mooie evenement, organiseert de gemeente, in samenwerking met de organisatie van Outdoor Helvoirt, een prijsvraag.

De opgave bestaat uit een 5-tal vragen. Uit alle inwoners met de juiste antwoorden worden er enkelen geloot. Deze gelukkigen worden, samen met een door hen zelf gekozen introducé, uitgenodigd op zaterdag 22 augustus tijdens de Cross Country. Ze zijn te gast in de Hospitality-tent van de gemeente Haaren en kunnen genieten van een Bourgondische BBQ. Bovendien worden zij, samen met vertegenwoordigers van de gemeente Haaren, rondgeleid op het terrein, de cross country, het stallencomplex etc. Ga naar de website www.outdoorhelvoirt.nl voor de vragen!

Deel: ' EK Teams bereiden zich voor op Outdoor Helvoirt '
Lees ook