'EK Thuisblijfshirt' blijkt hit na uitschakeling Oranje


Blind(e) Bondscoach Shirt is ludiek en is online te bestellen

AMSTERDAM, 20151015 -- Om de teleurstelling of zelfs boosheid over het missen van het EK door Oranje te kunnen uiten, hebben enkele voetballiefhebbers een ludieke actie bedacht. Onder de noemer EK Thuisblijfshirts presenteren ze het ‘Blind(e) Bondscoach Shirt’. Een knipoog naar de huidige leiding van Oranje en naar ons allemaal, want we hebben immers zeventien miljoen bondscoaches. Op social media is het al een hit.

'EK Thuisblijfshirt' blijkt hit na uitschakeling OranjeDe Facebooksite van EK Thuisblijfshirts heeft al meer dan 2200 likes, terwijl het Twitter-account @thuisblijfshirt al meer dan 6500 volgers kent. Binnenkort wordt overigens door de initiatiefnemers ook Reserveshirts.nl gelanceerd, waar je via een shirt een ander land kunt ‘adopteren’.

"Maar we presenteren nu eerst exclusief het Blind(e) Bondscoach Shirt. Met een knipoog en zelfspot. Dat relativeert. Ook is het een uitlaatklep om op grappige en onschuldige wijze de onvrede te tonen over het missen van het EK”, laten de initiatiefnemers weten.

De mensen achter EK Thuisblijfshirts willen vooralsnog graag anoniem blijven en noemen zichzelf de ‘EK Thuisblijfboys’. "Het gaat namelijk niet om ons, wie wij zijn. Het gaat om het product en de hartverscheurende uitschakeling van Oranje die ons allen toch pijn doet", zegt één van hen.

Waarom nú een Blind(e) Bondscoach Shirt? “Enerzijds omdat we niet blij zijn met de keuzes van de technische staf, waardoor Oranje drie van zijn vier laatste duels verloor. Anderzijds omdat Nederlanders allemaal een beetje bondscoach zijn. We hadden het vast niet slechter gedaan dan de échte. Mensen kunnen dat op grappige wijze uiten met deze ludieke producten.”

Via EK-thuisblijfshirts.nl en BlindeBondscoach.nl kun je al vanaf slechts 14,95 euro shirts bestellen in vele vormen en kleuren, voor zowel mannen als vrouwen en zelfs kinderen en baby's. Van t-shirts tot jacks, van v-hals tot premium en slim fit; de keuze blijkt reuze. Daarnaast zijn er artikelen als telefooncovers (iPhone), kussens en voor wie op werk of thuis dorstig is, is er zelfs een echte Blind(e) Bondscoach Mok.


Deel: ' 'EK Thuisblijfshirt' blijkt hit na uitschakeling Oranje '
Lees ook