Ingezonden persbericht

Nieuwsbrief nr. 5 woensdag, 29 mei 2002

ELE Rally tweede evenement voor VA Rally team en Ford Focus Benelux Tour.

Na de ongelukkige afloop van de rallysprint in Hulst is de uitslag van dat evenement nog steeds niet officieel. Met heel veel begrip hiervoor heeft de organisatie van de Focus Tour voorlopig toch besloten de uitslag voor de Ford Focus Benelux Tour toch mee te laten tellen voor haar kampioenschap. Dit betekent dat de equipe van Abel Pasman en Ruud Strooper uit Putten onder voorbehoud als vierde gekwalificeerd staat. Dat de Seizoensrally van de kalender geschrapt werd en alle Ford Focus deelnemers ten tijde van het dramatische ongeluk al hun tijden neergezet hadden, zullen mede redenen zijn geweest voor de beslissing van de organisatie, Hulst te laten meetellen. Komend weekeind zullen de messen nog eens extra geslepen worden. Hulst was met maar een handje vol deelnemers slecht een voorproefje en voor sommigen een test van auto en team met een negatieve uitslag. Voor Pasman was het een strijd met de Belg Perneel, die op de laatste klassementsproef in zijn nadeel beslecht werd. "Wij dachten er nog goed vanaf gekomen te zijn, vierde en een motor die het niet begeven had, maar we hadden te vroeg gejuicht. Bij de test maandag na de rally was het ook einde oefening voor onze motor. We hebben er inmiddels een nieuwe in liggen en wachten nog op een nieuw geprogrammeerde computer van Ford Motorsport uit Engeland," was het commentaar van Abel Pasman tijdens een van de vele uren sleutelen met zijn vaste medewerkers Dirk en Martien.
De ELE Rally is de het 2e evenement op de Internationale, tot nader order ook voor de nationale kalender. De start is zaterdag 1 juni om12.30 uur vanuit het Congreshotel Koningshof in Veldhoven gepland waarna de eerste 2 proeven op het Eurocircuit te Valkenswaard verreden zullen worden. Dit is een uitstekende plaats voor het publiek waar men voor 3,00 veilig de staaltjes stuurkunst van alle 76 deelnemers kan bewonderen en vergelijken. De teams moeten tot 24.00 uur hun beste beentje voorzetten om met een zo goed mogelijk resultaat aan de finish van de eerste etappe te komen. Zondag wordt dan al weer vroeg gestart. Om 8.00 uur verlaat de beste equipe van de 1e etappe als eerste het rallycentrum en wordt daar 's middags om 16.00 uur weer terugverwacht op het finishpodium, waar meteen de prijsuitreiking zal plaatsvinden.


1 Peter Bijvelds Piet Bijvelds Mitsubishi Lancer EVO A8
2 Mark Breyer Hans van Goor Subaru Impreza 555 A8
3 Erik Wevers Michiel Poel Toyota Corolla WRC A8
4 Piet van Hoof Joost Verbeek Mitsubishi Lancer EVO A8
5 Jan de Winkel Jan-Albert Bosscha VW Golf 4 Kitcar A7 26 Johan Deen Gert Kamphuis Ford Focus A7
27 Alexandre Romain Valerie Daenen Ford Focus A7
28 Evert Bolderheij Sander Rling Ford Focus A7
29 Dirk Garvelink John Verschuuren Ford Focus A7
30 Abel Pasman Ruud Strooper Ford Focus A7
31 Christophe de Pauw Ronald Blasutig Ford Focus A7
32 Ferdi Perneel Dominique Dooms Ford Focus A7
33 Erik Wanders Sylvia Bos Ford Focus A7
34 Kristof Verloo Ludovic Thybergin Ford Focus A7
35 Roelan Eikelboom Erik Eikelboom Ford Focus A7
36 Roland Vlietstra Elke van Berlo Ford Focus A7
37 Andre van Hoof Henk Vuijk Ford Focus A7


Na de ELE Rally ontvangt u een uitgebreid verslag van het evenement en de prestaties van het VA rallyteam uit Putten, dat na een enorme inzet tussen de twee evenementen, vol goede moed en met de bedoeling als een van de snelste Focus deelnemers aan de finish te komen, aan deze rally deel zal nemen.
Tijdens het evenement zullen de standen op de internet pagina www.elerally.nl te vinden zijn.

Deel: ' ELE Rally tweede evenement voor VA Rally team en Ford Focus Benelux .. '
Lees ook