Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Contact:
Steijger.communicatie/Spark PR
Tel: 036 5235330
Fax: 036 5235331

Karin Roeleveld/Externe Communicatie Electrabel
Tel: 038 427 2990
Fax: 038 427 2865

ELECTRABEL VERWERFT SPARK ENERGY

Lelystad/Zwolle 3 september 2001 - Energie producent en leverancier Electrabel Nederland NV wordt voor 100% eigenaar van energiebedrijf Spark Energy NV. Dit hebben beide bedrijven vandaag bekend gemaakt. Voor Electrabel past de overname van het snelgroeiende Spark Energy in de strategie om haar distributiefunctie te versterken. Spark Energy krijgt aansluiting tot een grote en betrouwbare energieleverancier die Spark kan ondersteunen bij haar verdere ontwikkeling. Financiële details van de transactie zijn niet bekend gemaakt.

"Wij zijn bijzonder verheugd met deze overname die past in onze strategie om de markt rechtstreeks te benaderen en daarnaast een groothandelsfunctie te hebben", zegt Maus van Loon, directeur van Electrabel Nederland. "Als energie producent zijn wij succesvol op de Nederlandse markt en daarnaast nemen wij een prominente positie in het direct leveren van elektriciteit aan de grootzakelijke markt." Via Spark Energy krijgt Electrabel toegang tot een veel bredere laag van de zakelijke markt. De organisaties van Electrabel en Spark Energy zijn complementair en zetten hun eigen activiteiten ongewijzigd voort. De vrije markt kan op deze wijze optimaal worden bediend.

"Door de overname krijgt Spark Energy backing van een grote, betrouwbare energieleverancier die ons sterker maakt en ons in staat zal stellen nog sneller te groeien", zegt Han van der Werff, directeur van Spark Energy. "Spark Energy heeft haar succes onder meer te danken aan de toepassing van moderne technologieën en de klantgerichte persoonlijke verkoop door ons team van 35 regionale energieadviseurs. Wij bieden een optimaal dienstenpakket aan met een hoog service- en informatieniveau waardoor het rendement van ondernemingen positief wordt beïnvloed."

In opdracht van beide partijen onderzocht JBR Management Consultants de strategische aspecten van de combinatie.

Over Spark
Spark Energy levert vanuit Lelystad via z'n vijf regionale serviceteams energie door heel Nederland en is van startende onderneming in korte tijd uitgegroeid naar een professionele organisatie met circa 80 medewerkers. Het binnenhalen van mega-orders zoals onlangs van de Metaalunie zorgen voor de stormachtige groei van Spark Energy; met duizenden klanten zal Spark Energy een prominente plaats op de Nederlandse energiemarkt innemen. Meer Informatie over Spark Energy: http://www.sparkenergy.nl

Over Electrabel
Electrabel Nederland is een veelzijdige energieonderneming waar zo'n 750 mensen werken. Electrabel levert energie en expertise tegen concurrerende tarieven, maar onderscheidt zich vooral door hoge kwaliteitsnormen, leveringszekerheid en globale energieoplossingen op maat. Electrabel produceert elektriciteit en warmte met moderne, voornamelijk gasgestookte hoog rendement centrales. Met een opgesteld vermogen ruim 4.500 MW is Electrabel de grootste Nederlandse producent van elektriciteit. Electrabel Nederland n.v. is onderdeel van het beursgenoteerde Europese Electrabel, dat op haar beurt weer deel uitmaakt van de Tractebel-groep. Meer informatie over Electrabel Nederland: http://www.electrabel.nl

//einde bericht

Deel: ' Electrabel verwerft Spark Energy '
Lees ook