Electrolux Home Products Nederland BV winnaar 2016 in Keukenapparatuur


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

ROTTERDAM, 20160408 -- Electrolux Home Products BV, moederbedrijf van de merken Electrolux, AEG en Zanussi, is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Keukenapparatuurbranche met het merk AEG. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering. ‘Electrolux Home Products weet haar uitgebreide knowhow op het gebied van keukenapparatuur uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

AEG is al decennia lang een begrip op het gebied van (elektrische) huishoudelijke en keukenapparatuur. Te denken valt aan kookplaten, ovens, afzuigkappen, vaatwassers, koelkasten, vriezers, wasmachines en drogers. Daarnaast fabriceert men nog veel stofzuigers en klein huishoudelijke apparaten onder het merk Electrolux. De onderneming onderscheidt zich door haar grote assortiment, haar uitstekende (eigen) service- en reparatiedienst en de grote klant- en servicegerichtheid die zij in alles wat zij doet aan de dag legt. Electrolux Home Products (Nederland) BV is opgericht in 1919, en is een 100% dochter van het Zweedse concern AB Electrolux, dat wereldwijd actief is op het gebied van keukenapparatuur en witgoed. Vooral in Nederland zijn ze actief onder het merk AEG van keukenapparatuur tot witgoed. Het bedrijf is gevestigd in Alphen aan den Rijn en telt circa 250 medewerkers.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Electrolux Home Products BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Electrolux Home Products, want zij is continu bezig haar producten en diensten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant. Ook op concernniveau is men hiervan doordrongen, getuige het instellen van de Innovation Triangle, die marketing, productontwikkeling en design nadrukkelijk met elkaar verbindt.’

Zeer innovatieve en succesvolle producten
‘In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw vermaard om enkele zeer innovatieve en succesvolle producten, zoals de Model V-stofzuiger, de eerste absorptie-koelkast en de eerste – kleine – inbouwkoelkast, is Electrolux Home Products ook nu nog een gevestigde naam en een van de meest vooraanstaande producenten van keukenapparatuur’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Haar producten scoren steevast hoog in vergelijkende warenonderzoeken en staan voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.’

De totale groep is financieel sterk en gezond. Ontwikkeling en innovatie is hierdoor geborgd – echter zonder dat men op de lauweren kan rusten, want de organisatie kent drive en ambitie. Doorgroeien en continu verbeteren is het devies. ‘Electrolux is een organisatie met groot potentieel’, aldus de jury. ‘Alle efforts zijn erop gericht deze ambities te verwezenlijken. Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een absolute topper in haar wereld. De terechte branchewinnaar!

Meer informatie:
electrolux.nl
zanussi.nl
aeg.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.


Deel: ' Electrolux Home Products Nederland BV winnaar 2016 in Keukenapparatuur '
Lees ook