Elegante Astra Coupé met Turbo Power

(16 Juni 1999)

PERSBERICHT:

Opel zal haar nieuwe Astra Coupé in september introduceren tijdens de Frankfurt International Motor Show (IAA). Deze fraai gestileerde nieuw-komer zal worden aangedreven door een 2.0-liter turbo motor van 190 PK. Ook is er
keuze uit twee moderne 16-kleppenmotoren: van 147 of van 115 PK. Wanneer de verkoop in Europa komend voorjaar in het jaar 2000 is gestart zal de Astra Coupé een nieuw hoofdstuk bijschrijven in Opels lange geschiedenis van elegante sportmodellen.

De vormgeving van de Astra Coupé is een evolutie van het dynamische lijnenspel van de Astra. Deuren zonder raamomlijsting en zwarte B-stijlen zorgen voor een in elkaar vloeiend flank silhouette, waarbij de scherpe, lage hoek van de voorruit en de aërodynamische daklijn (cW = 0.28) kracht en elegantie uitstralen. De exclusieve vierzitter is voorzien van een geheel eigen radiator grille, opvallende luchtinlaten en strak vormgegeven voor- en achterbumpers. Als ook flankstrips, dorpels en deurgrepen in de kleur van de auto. Het sportieve uiterlijk van de Astra Coupé wordt afgerond door speciaal ontworpen, stervormige lichtmetalen velgen.

De technici brachten aan het veelzijdige chassis van de Astra enige aanpassingen aan en verlaagden het met 20 mm waardoor de vermogens van de
high-performance ECOTEC motoren in de nieuwe Coupé nog beter tot hun recht komen. Uitgerust met de nieuwe, krachtige 140 kW/190 PK turbomotor bereikt de voorwielaangedreven sportwagen een topsnelheid van 240 km per uur. De volledig nieuwe 2.2-liter aluminium krachtbron van (108 kW/147 PK) brengt de wijzer van de teller op 215 km/h, terwijl de 1.8 16V nog altijd goed is voor een snelheid van ruim boven de 200 km per uur.

De Opel Astra Coupé zal worden gebouwd bij Bertone, de welbekende carrosserie-bouwer en ontwerper, in een nieuwe fabriek in de buurt van Turijn, Italië. Opel voorziet een productie van 30.000 Coupés per jaar.

Deel: ' Elegante Astra Coupé met Turbo Power '
Lees ook