Elektrische vloerverwarming vervangt radiatoren


All electric living in renovatieproject

Schoondijke, 20170222 -- All electric living. De term duikt steeds vaker op in media. Het is de wens – en noodzaak in de toekomst – om zonder gas te wonen. All electric. Alles elektrisch. Vaak wordt de term geassocieerd met nieuwbouw. Maar ook bestaande panden zijn relatief gemakkelijk om te bouwen tot duurzame woningen. Zoals ze in Goes deden.

Elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming

In Goes is het oude Rabobankgebouw omgebouwd tot een appartementencomplex van drie verdiepingen. Alle radiatoren en gasleidingen zijn tijdens de verbouwing weggehaald. De projectontwikkelaar ging voor all electric living en koos voor elektrische infraroodvloerverwarming van Speedheat. De energie wekken ze deels zelf op met zonnepanelen op het dak.

Voldoet aan EPC-normen

Speedheat was twintig jaar geleden één van de eerste leveranciers van elektrische vloerverwarming in Nederland. Ook in all electric living, wonen en werken zonder fossiele brandstoffen te hoeven gebruiken, werpt Speedheat Nederland zich weer op als pionier. Zo is het Speedheat systeem het eerste elektrische vloerverwarmingssysteem dat is opgenomen in de BCRG Databank. Dat betekent in de praktijk dat je met het Speedheat systeem kunt voldoen aan de EPC-normen.

Positieve ervaringen

De ervaringen van de bewoners zijn positief: in plaats van conventionele luchtverwarming profiteren zij nu van comfortabele infraroodstralingswarmte. “De fossiele brandstoffen raken op”, vertelt Jeanine Prang, algemeen directeur van Speedheat Nederland. “Dat weten we allemaal. Al heel lang. We weten ook dat we ons gasverbruik terug moeten dringen. Toch lijkt de markt nu pas echt in te gaan zien dat er ook volwaardige alternatieve oplossingen zijn. Ook bij renovatie dus ...”

Meer informatie over Speedheat vloerverwarming staat op www.speedheat.nl

Elektrische vloerverwarming vervangt radiatoren


Deel: ' Elektrische vloerverwarming vervangt radiatoren '
Lees ook