Medstick sterk beveiligd en modulair


Twee grote verbeteringen maken Medstick nog breder inzetbaar

NIJMEGEN, 20100116 -- Het draagbaar medisch dossier Medstick heeft de afgelopen maanden een aantal belangrijke verbeteringen ondergaan. Medstick is het draagbaar elektronisch patientendossier op een usb credit card. De belangrijkste verbetering is de beveiliging van de gegevens. Deze is nu zo opgezet dat Medstick nationaal en internationaal ingezet kan worden. 'Het gaat om medische informatie en dus moet de drager van Medstick er van uit kunnen gaan dat wij alles doen om die gegevens beschikbaar maar wel sterk beveiligd te hebben' aldus Serge Willems, bedenker van Medstick en Cardiostick.

'Het blijft een spannend samenspel tussen de uitwisselbaarheid en de beveiliging maar daar hebben wij nu een goede balans tussen gevonden. De beveiliging zal continu gemonitord worden en daar waar mogelijk, verbeterd'.

Modulair
Daarnaast is Medstick nu helemaal modulair opgezet. Er waren eerst twee Medstick special modellen namelijk: de Medstick Cardio (ook wel Cardiostick) en Medstick Diabetes.
Deze varianten zijn nu ook verkrijgbaar met elkaars modules erbij dus de Cardiostick met Diabetes-module en de Diabetesstick met Cardio-module.
Dit voorkomt dat patinten met meerdere Medsticks op zak moeten gaan lopen.
Binnenkort zullen er nog drie special-modellen bijkomen. De prijs is 7,50 euro per module.


Deel: ' Elektronisch medisch dossier Medstick extra beveiligd en modulair '
Lees ook