PERSBERICHT

Elf nieuwe notebooks van Toshiba

Nieuwe modellen in de Toshiba Tecra, Satellite en Portégé series notebook PC’s bieden opnieuw de hoogste processorsnelheden en uitgebreide faciliteiten

Capelle a/d IJssel, 15 februari 1999 - Vandaag introduceert Toshiba een aantal nieuwe modellen in de Tecra 8000, Satellite 4000, Portégé 3000 en Portégé 7000-series notebook computers. Daarnaast is er de nieuwe Toshiba Satellite 2520, die professionele draagbare computerkracht zonder compromissen onder handbereik brengt van consumenten, thuiswerkers, studerenden en kleine zelfstandigen.

Satellite 2520

De Satellite 2520CDS en CDT doorbreken een traditionele barrière wat betreft prijs en prestaties. Dankzij de lage prijsstelling zijn deze notebooks bij uitstek geschikt voor privé-gebruik, studerenden en zelfstandige ondernemers. Ze bieden echter alle faciliteiten die deze doelgroepen zowel achter het bureau als onderweg nodig hebben. (Zie bijgevoegd persbericht)

Nieuwe Satellite 4000 modellen met docking station

De Satellite 4000-serie notebook computers is ontworpen volgens het principe 'no nonsense, simply complete'. Deze serie is nu uitgebreid met vier modellen: de Satellite 4030CDS en CDT, de Satellite 4060XCDT en de Satellite 4080XCDT met respectievelijk een 300 MHz Intel Celeron, een 333 MHz en een 366 MHz Intel Pentium II processor. Kenmerkend zijn de nog compactere behuizing dan die van de voorgangers, het geïntegreerde V.90 (56 Kbps) modem en de vernieuwde docking-faciliteiten. (Zie bijgevoegd persbericht)

Portégé 7020CT en 3020CT

De serie Portégé 7000 notebooks is er voor de veeleisende, professionele gebruiker die thuis, onderweg en op kantoor met hetzelfde systeem wil werken. Alle daarvoor benodigde faciliteiten zijn ondergebracht in een fraai gestileerde, ultradunne en lichte behuizing. Dat geldt ook voor het nieuwe model: de Portégé 7020CT. Deze notebook is uitgerust met een 366 MHz Intel Pentium II processor. In vergelijking met de voor- ganger Portégé 7010 springen vooral de grotere schijfruimte, de uitbreiding van de SDRAM-capaciteit en het grotere TFT-kleurenbeeldscherm in het oog. Eveneens nieuw in deze serie is de Portégé 3020CT. Deze notebook is er speciaal voor gebruikers die zoeken naar de perfecte balans tussen mobiliteit en computerfaciliteiten. (Zie bijgevoegde persberichten)

Tecra 8000

De serie Tecra 8000 notebook computers is gebaseerd op een vèrgaand gestandaardiseerd en schaalbaar platform dat in nauw overleg met Toshiba's Corporate Accounts is gedefinieerd. Dat heeft geleid tot uitgebreide managementfaciliteiten die de systeembeheerder vaste greep geven op het mobiele computerpark. In deze serie worden vandaag drie nieuwe modellen geïntroduceerd. Die beschikken over Intel Pentium II processoren op 333 of 366 MHz en kunnen worden geleverd met harde schijven van uiteenlopende capaciteiten tot en met 13,1 GB. (Zie bijgevoegd persbericht)

Toshiba

Toshiba Corporation (Japan) is ‘s werelds grootste leverancier van notebook computers. Voortbordurend op de sterke positie in de zakelijke markt levert het bedrijf nu tevens notebooks voor de consumentenmarkt. In 1998 is het productassortiment al uitgebreid met professionele desktop PC’s voor zowel bestaande klanten als nieuwe afnemers in de marktsegmenten MKB, PC-Privé en het onderwijs. Door deze desktop PC’s te voorzien van geavanceerde beheerfuncties, speelt Toshiba in op de sterk groeiende behoefte om de ‘cost of ownership’ van computers te verlagen. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Neuss (Duitsland), terwijl Toshiba Information Systems Benelux in Capelle a/d IJssel zorgt voor de verkoop, marketing en onder-steuning van haar personal computers in de Benelux landen. De Nederlandse website van Toshiba is te vinden onder www.toshiba.nl

Deel: ' Elf nieuwe notebooks van Toshiba '
Lees ook