Skatebond Nederland


Persbericht

Elfmerenskeelerwedstrijd Bantega eerste van vijf klassiekers Univé Topcompetitie

A-rijders op zaterdag 11 mei voor het eerst aan de start van wedstrijdvariant van Elfmeren-toertocht

t-Harde, 07 mei 2002 De 150 km lange Elfmeren-skeelertoertocht, die jaarlijks wordt georganiseerd door IJsclub De Polder uit het Friese Bantega, krijgt dit jaar voor het eerst een wedstrijdvariant. Op zaterdag 11 mei om 14.00 uur starten alle Nederlandse A-rijders aan de 75 kilometer lange wedstrijd door het zuiden van Friesland, die onder meer langs het Tjeukemeer, de Grote Brekken en de Langweerderwielen voert. De winnaar van deze klassieker gaat meteen aan de leiding van het klassement van de Univé Topcompetitie, die uit vijf grote klassiekers bestaat.

De Elfmerenskeeler-toertocht, die eveneens op 11 mei voor de derde keer plaatsvindt, is de skeelervariant van de bekende Elfmeren-schaatstoertocht. Met 150 km is de skeelertoertocht één van de langste en zwaarste die Nederland rijk is. Mede hierom heeft de Elfmeren-skeelertoertocht nu al de reputatie van een echte klassieker. J. Wesselius van IJsclub De Polder: "Het was hoog tijd om aan de toertocht ook een wedstrijd voor A-rijders te koppelen. Aanvankelijk hadden we het plan om de wedstrijd ook over 150 km te laten lopen, maar dat is - met het tempo waarin de A-rijders rijden - een te grote aanslag op het lichaam van de sporters. Skeeleren over asfalt en klinkers is nu eenmaal fors zwaarder dan schaatsen op natuurijs. Daarom hebben we voor de afstand van 75 km gekozen."

De organisatie verwacht dat honderden skeelerliefhebbers de A-rijders vanaf de kant van het fraaie Friese parcours zullen aanmoedigen. De continuïteit van de Elfmerenskeelerwedstrijd voor de volgende jaren is gegarandeerd, want de lokale organisatie heeft sponsorcontracten gesloten die over meerdere jaren lopen.

Zie voor de Nederlandse wedstrijdkalender www.skatebond.nl/persinfo


---
Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl.

Neem bij vragen contact op met:

Hajo Smit, Bestuurslid Communicatie SBN, tel.: 0228 596 594, e-mail: hjs@fscom.nl of
Henk van Os, Bondsdirecteur SBN, tel.: 0525 659130, e-mail: h.vanos@skatebond.nl

www.skatebond.nl

Deel: ' Elfmerenskeelerwedstrijd Bantega eerste van vijf klassiekers Univé T.. '
Lees ook