Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Thuiswerkers draadloos 'on-line'

De ELSA Vianect WLAN AP maakt internet overal in huis beschikbaar.

Amsterdam, 11 september 2001 - Met de Lancom Wireless producten biedt ELSA reeds een tijd draadloze producten aan voor professionele omgevingen. Vanuit deze expertise in Wireless Lan technology brengt Elsa nu de Vianect producten uit die draadloze communicatie toegankelijk maken voor thuisgebruik. Het betreft een universele, gebruiksvriendelijke oplossing die internettoegang in het hele huis (of kantoor) draadloos mogelijk maakt. Het is daarbij niet van belang welke toegangstechnologie beschikbaar is: telefoonlijn, ISDN, DSL, of TV-kabel.

Na aansluiting van de Vianect WLAN AP op de beschikbare internetaansluiting, kunnen alle desktop PC's, notebooks en Personal Digital Assistants (PDA's) zoals het ELSA Logboard, overal in huis draadloos contact leggen met internet. De systemen moeten daarvoor zijn uitgerust met een ELSA Airlancer USB-11 adapter of een Vianect WLAN MC PCMCIA-kaart. PC's die van zo'n kaart zijn voorzien, kunnen ook onderling communiceren terwijl printers en andere randapparaten zonder bekabeling door het hele huis kunnen worden gebruikt.

De Vianect starterskit is verkrijgbaar voor fl. 1.999,-- inclusief btw. Daarin bevindt zich naast de Vianect WLAN AP ook een Vianect WLAN MC draadloze netwerkkaart voor een notebook.

Alle Vianect WLAN producten zijn compatibel met de internationale IEEE 802.11b (Wi-Fi) standaard voor draadloze datacommunicatie en ondersteunen het WEP-beveiligingsprotocol met 64- en 128-bits encryptie. De maximale transmissiesnelheid is 11 Mb/s. Binnenshuis kunnen draadloos afstanden tot 60 meter worden overbrugd. Als zich geen enkel obstakel tussen de netwerkkaart en de Vianect WLAN AP bevindt, kan deze afstand oplopen tot 400 meter. Voor de configuratie van de kaarten en het draadloze netwerk worden duidelijke 'wizards' meegeleverd.

ELSA
ELSA is wereldwijd leverancier van internettoegang- en computer graphics-oplossingen voor de pc. Het productprogramma van ELSA omvat onder andere modems, ISDN-adapters, ISDN- en DSL-routers, grafische kaarten en monitoren.
ELSA is opgericht in 1980 en telt momenteel meer dan 700 medewerkers. Naast het hoofdkantoor in Aken, Duitsland, heeft ELSA vestigingen in San José (VS), Taipei (Taiwan), Tokio (Japan), Londen (VK), Parijs (Frankrijk), Milaan (Italië), Madrid (Spanje), Stockholm (Zweden) en Gent (België).
Sinds juni 1998 wordt het aandeel van ELSA AG verhandeld op de Neuer Markt (WKN 507 360) van de beurs van Frankfurt in Duitsland. ELSA Benelux is in 1999 opgericht en gevestigd nabij Gent. Deze vestiging is verantwoordelijk voor de verkoop van alle ELSA-producten in België, Nederland en Luxemburg. ELSA Benelux onderhoudt de contacten met de distributiekanalen en verstevigt de relaties met de resellers en system integrators.

In Nederland worden de ELSA-producten gedistribueerd door: MCDOS, PST, Pollux, Quote Components en Stebis

Voor productinformatie kunt u bellen met ELSA op +32 9 382 72 62

Deel: ' ELSA introduceert Vianect producten '
Lees ook