Gemeente Den Helder

10-03-2003 Emancipatieprijs 2002 voor Olijfjeproject Stichting Triton

Tijdens de Internationale Vrouwendag op zaterdag 8 maart 2003 wordt voor de negende keer de Emancipatieprijs uitgereikt. De Emancipatieprijs 2002 gaat naar het Olijfjeproject van de Stichting Triton.
De Emancipatieprijs bestaande uit een kunstwerk en een oorkonde wordt zaterdag om 20.00 uur uitgereikt door wethouder J. de Groot en vindt plaats in Galerie Windkracht 13.

Het Olijfjeproject is een meisjesproject dat is opgezet vanuit het Triton Activeringscentrum. Het project richt zich op meiden van 14 tot 23 jaar die voortijdig de school verlaten hebben of werkloos zijn. Het doel van het project is de sociale vaardigheden van de meiden te versterken en ze door middel van een leer-werktraject een gestructureerd dagritme aan te leren. Daarnaast is de bedoeling de meiden terug te leiden naar het regulier onderwijs, toe te leiden naar speciaal onderwijs, beroepsonderwijs, een vakopleiding of door te laten stromen naar een gesubsidieerde werkplek of een reguliere arbeidsplaats. Het project loopt sinds 2000. Het is een kleinschalig (het biedt plaats aan twaalf meiden), maar succesvol project waar de medewerksters met grote inzet en betrokkenheid werkzaam zijn.

De jury, bestaande Riet de Haan (onafhankelijk voorzitter), Dirkje Hickman (namens de gemeenteraad), Ria Gijsberts (namens de Vrouwen Emancipatie Commissie), Marie van Bunningen-Sabander (namens de allochtone vrouwen) en Hannie Oskam (beleidsmedewerkster dienst Welzijn) koos het Olijfjeproject uit drie genomineerden.

De Emancipatieprijs is in 1994 in het leven geroepen op initiatief van de Vrouwen Emancipatie Commissie van de gemeente Den Helder. De prijs is bedoeld voor een persoon, instelling of organisatie die zich op positieve wijze heeft onderscheiden op het emancipatieterrein. Het is voor de gemeente de mogelijkheid om actieve vrouwen of organisaties op dit terrein de waardering te geven die hen toekomt.

Zoekwoorden:

Deel: ' Emancipatieprijs 2002 voor Olijfjeproject Stichting Triton, Den Helder '
Lees ook