Embarcadero stelt versie XE7 van bekroond ER/Studio voor


De nieuwe functies van ER/Studio XE7 bieden meer inzicht in data voor IT en business professionals, doen aan change management in Agile-omgevingen en tillen automatisering naar een hoger niveau

BRUSSEL-AMSTERDAM, 20150507 -- Embarcadero Technologies, een vooraanstaande leverancier van softwareoplossingen voor de ontwikkeling van applicaties en databases, kondigde vandaag de nieuwe XE7-versie aan van ER/Studio®, een gelauwerd en baanbrekend pakket voor data-architectuur. ER/Studio XE7 introduceert nieuwe functies om data-architecturen uit te breiden, in te spelen op nieuwe industriële technologieën en technieken en om gebruikers een betere ervaring te bieden.

ER/Studio XE7 is een krachtige, businessgedreven oplossing voor data-architectuur die data modeling, design en rapportering koppelt aan samenwerkingsmogelijkheden voor teams uit de hele organisatie in data-architecturen en ondernemingen van elke omvang. De nieuwe uitbreidingen voor glossaries maken dat ER/Studio XE7 zowel IT als business professionals meer inzicht biedt in data- en metadata-assets. De nieuwe Agile-functies voor change management zorgen er met snel veranderende databases en applicaties voor dat gegevensmodellen relevant blijven, terwijl automatisch toegepaste benamingsnormen de gebruiksvriendelijkheid ten goede komen. ER/Studio XE7, ook verkrijgbaar in een 64-bit-versie, kan grotere datamodellen verwerken en presteert beter in sleuteloperaties zoals vergelijken en samenvoegen.

 “Data professionals doen voortdurend hun uiterste best om te zorgen dat datamodellen up-to-date zijn en afgestemd op databases, applicaties en de onderliggende business, terwijl business professionals en analytici proberen om de gegevens van hun organisatie te begrijpen en op basis daarvan de juiste beslissingen te nemen", aldus Michael Swindell, Senior Vice President of Products bij Embarcadero. “ER/Studio XE7 is het eerste data modeling platform dat echt een brug slaat tussen deze behoeften door data-architecten een instrument aan te reiken om datamodellen en metadata in complexe en dynamische bedrijfsomgevingen beter te beheren en tegelijk samen te werken met business professionals die de data-assets en glossaries kunnen raadplegen en de kwaliteit ervan helpen verbeteren. ER/Studio draagt bij tot een betere algemene kwaliteit en een beter inzicht in en gebruik van bedrijfsgegevens doorheen elke rol in de organisatie.”

 
Troeven en functies van ER/Studio XE7
  • Inzicht doorheen de organisatie: Zowel data als business professionals zijn gebaat bij meer uitgebreide glossaries die een beter inzicht verlenen in de gegevens van een organisatie. ER/Studio XE7 biedt een vergaande integratie met het ER/Studio Data Architect gegevenswoordenboek waarin modelers termen en definities uit de glossaries in real-time kunnen controleren op consistentie terwijl wijzigingen aan glossaries en termen aan de hand van gedetailleerde audit trail historieken kunnen worden opgespoord. De uitbreidingen in de geavanceerde zoekfunctie (Advanced Search) van ER/Studio XE7 zorgen ervoor dat business professionals glossaries, termen en objecten eenvoudiger kunnen terugvinden, bijwerken en rapporteren.
  • Agile change management: ER/Studio XE7 biedt Agile change management aan, met inbegrip van een taken- en versiehistoriek. Data professionals kunnen modelwijzigingen nu beter opsporen en deze in verband brengen met Agile-workflowtaken, databroninvloeden identificeren en analyseren en door de automatisch toegepaste benamingsnormen in alle modellen consistentie verzekeren.
  • Gebruiksvriendelijker: Een nieuwe startpagina (Start Here) met dynamische content (waaronder de instructievideo’s) biedt een verbeterde gebruikerservaring en maakt dat de inloopperiode korter wordt. Door de automatische toepassing van benamingsnormen voor logische en fysieke modellen doet ER/Studio XE7 bovendien het data modeling proces heel wat vlotter lopen.
  • Blijvende ondersteuning voor meerdere platformen: Door een technologisch partnerschap aan te gaan met Silwood Technology blijft Embarcadero uitvoerige ondersteuning bieden voor relationele en schemaloze (“Big Data”) databaseplatformen, en geeft het klanten de mogelijkheid om data van andere platformen zoals ERP-oplossingen (bv. SAP, Salesforce en JD Edwards) te integreren.

“Wij zijn uitermate verheugd dat wij een partnerschap met Embarcadero zijn aangegaan. Omdat wij onze technologieën hebben gecombineerd, kunnen klanten de uitgebreide mogelijkheden van ER/Studio op ’s werelds grootste ERP- en CRM-pakketten inzetten. De release van XE7 toont aan hoe bedrijven met ER/Studio over innovatieve data modeling en architectuurfuncties kunnen blijven beschikken. Ons paradepaardje Safyr, waarmee gebruikers complexe metadata uit ERP-oplossingen zoals Salesforce en SAP in ER/Studio-modellen kunnen importeren, tilt deze functionaliteit naar een nog hoger niveau. Dankzij ons partnerschap met Embarcadero kunnen klanten de tijd en het kostenplaatje om de gedetailleerde metadata die zij moeten begrijpen te vinden en om de datamodellen en –structuren te gebruiken die hun bedrijfspakketten ondersteunen aanzienlijk reduceren", zo zegt Roland Bullivant, Sales and Marketing Director bij Silwood Technology.

Beschikbaarheid
ER/Studio XE7 is onmiddellijk verkrijgbaar en komt uit in drie edities: de originele Data Architect modeling tool; Data Architect Professional met het geïntegreerde Repository; en de Enterprise Team Edition om doorheen de hele organisatie samen te werken rond modellen en metadata. Embarcadero biedt drie verschillende licentieopties aan - Workstation, Network Named en Concurrent - en heeft voor alle drie de edities een pakket voor zowel afzonderlijke als meerdere platformen.

Gratis proefversie
Een gratis proefversie van ER/Studio kan worden gedownload op https://www.embarcadero.com/data-architecture


Deel: ' Embarcadero stelt versie XE7 van bekroond ER/Studio voor '
Lees ook