---
EMC breidt managementteam uit met ervaren topmannen
---
CTO Jim Rothnie blijft EMC adviseren Hopkinton, MA (VS), 07/12/2002

EMC, wereldwijd martleider in netwerken voor informatie-opslag, heeft Mark Lewis en David Goulden aangesteld tot respectievelijk CTO en vice-president marketing. Lewis kent binnen de branche een ruime bekendheid als opslagtechnoloog. Hij zal bij EMC meewerken aan de technologische visie van het bedrijf en de technische aspecten bij toekomstige overnames.

Als Executive Vice President of New Ventures en Chief Technology Officer zal Lewis voorts de markt voor EMC's recent gelanceerde CAS-systemen verder ontwikkelen. Mark Lewis vervangt Jim Rothnie, die als CTO Emeritus EMC blijft adviseren over technologiegerichte onderwerpen. Jim Rothnie was sinds 1995 lid van het directiecomité van EMC en gaat nu met pensioen. Hij leidde bij EMC een aantal technologische doorbraken, zoals opslagnetwerken, AutoIS-software om die te automatiseren en de CAS-technologie. EMC's CAS-systeem Centera is een softwaregedreven opslagplatform dat in België ontworpen werd om onveranderlijke objecten voor lange tijd te bewaren.

Joe Tucci, CEO van EMC: "Onze onderneming heeft de gewoonte om als eerste nieuwe opslagtechnieken te ontdekken en met innovatieve producten op de markt te komen. Met Mark Lewis krijgen we er opnieuw een ervaren en kundig man bij die ons en de markt in de overgang naar geautomatiseerde opslagnetwerken zal helpen. Dankzij de blijvende betrokkenheid van Jim Rothnie beschikt EMC over een zeer sterk technologisch directieteam."

Mark Lewis (40) komt van bij Hewlett-Packard waar hij vice-president marketing was van de opslagafdeling. Voor de overname door HP was hij algemeen directeur van Compaqs opslagdivisie. Hij leidde er de ontwikkeling van Compaqs opslagsoftware en StorageWorks opslagplatformen. Lewis begon al in 1984 bij Digital Equipment Corp. aan de StorageWorks-systemen te werken. Mark Lewis is ingenieur mechanica en heeft acht patenten in verband met opslagtechnieken op zijn naam.

Nieuwe marketingverantwoordelijke
David Goulden wordt Executive Vice President of Global Marketing and Business Development. Goulden moet EMC's marketinginitiatieven opzetten en invullen om het marktleiderschap van de onderneming verder uit te bouwen. Goulden is voorlopig de laatste van een reeks ervaren mensen die EMC's managementteam recent versterkten. Goulden (43) was bij Getronics COO voor de Amerikaanse en Aziatische activiteiten. Voor de overname door Getronics, bekleedde hij bij Wang Global verschillende directiefuncties. Hij startte bij Unisys in de internationale verkoop- en marketingafdeling. David Goulden is natuurkundige en behaalde een MBA in marketing.
---
END

---
Over EMC - "Where information lives" - NYSE:EMC Als belangrijkste producent van systemen, software, netwerken en diensten voor de opslag van informatie, levert EMC de informatie-infrastructuur van de nieuwe economie.
Meer info op http://www.emc2.nl en http://emc.com EMC Nederland, Kathleen de Bondt , Edisonbaan 14 B, 3439 MN Nieuwegein, tel.: 030 630 5000,
fax: 030 630 5399, e-mail: debondt_kathleen@emc.com Nadere informatie voor de redactie:
NewsEngine PR, Ineke Tiesinga of Claudia Mairböck, tel. 020 567 2170, e-mail: ineke.tiesinga@newsenginepr.com, claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:EMC0117-1ED7DE

Deel: ' EMC breidt managementteam uit met ervaren topmannen '
Lees ook