EMC en CNT bieden samen complete wide-area enterprise storage network-oplossingen

Opslag- en netwerkspecialisten geven organisaties de mogelijkheid om geografisch gespreide informatie efficiënt te beheren, te beveiligen en te delen

Nieuwegein, 11 mei 1999 - EMC Corporation, de marktleidende aanbieder van systemen, software en services voor bedrijfsbrede informatie-opslag, en Computer Network Technology (CNT), marktleider op het gebied van wide area network (WAN)-technologie hebben een marketing-, dienstverlenings- en ondersteuningsovereenkomst gesloten. Beide bedrijven zullen, aanvullend op hun huidige aanbod aan oplossingen, zodanig complementaire diensten gaan leveren en hun service organisaties zo op elkaar aansluiten, dat organisaties over grote afstanden directe schaduwregistraties (mirrors) van hun informatie kunnen maken.

Met behulp van EMC's Symmetrix Remote Data Facility (SRDF)-software en de bedrijfskritische wide area netwerk-technologie van CNT's UltraNet en Channelink-producten kunnen gebruikers over grote afstand informatie rechtstreeks tegen lage kosten beheren, beveiligen, delen en verplaatsen tussen diverse EMC Enterprise Storage-systemen. Als onderdeel van een EMC Enterprise Storage Network (ESN) krijgen deze gebruikers daarmee de mogelijkheid om simultaan schaduwregistraties te maken van informatie bedrijven bieden hiermee een ideale oplossing voor organisaties die zeer hoge eisen aan beschikbaarheid van informatie en 'disaster recovery' applicaties stellen.

De nieuwe samenwerking bouwt voort op de bestaande relatie tussen CNT en EMC. CNT biedt klanten van EMC een exclusief pakket aan, dat bestaat uit hardware, software en implementatiediensten. Een onderlinge supportovereenkomst garandeert klanten dat eventuele problemen snel opgelost worden. Daarnaast zullen EMC- en CNT-teams voor verkoop en serviceverlening samenwerken bij gemeenschappelijke projecten.

Frank Farese, EMC's Vice President of Global Alliances: "Omdat steeds meer organisaties gebruikmaken van wereldwijde informatie-infrastructuren, wordt het steeds belangrijker om informatie te kunnen verplaatsen en over grote afstanden voor gemeenschappelijk gebruik beschikbaar te stellen. Met behulp van EMC's SRDF-technologie en de netwerktechnologie en -expertise van CNT krijgen klanten aanvullende gereedschappen om Enterprise Storage Networks van EMC sneller te implementeren, waardoor hun informatie veilig en flexibel opgeslagen wordt en altijd beschikbaar is.

Over Computer Network Technology (CNT)
Computer Network Technology (Nasdaq: CMNT), uit Minneapolis in de Verenigde Staten, is een wereldwijd opererende leverancier van Storage Area Networking-oplossingen, Enterprise Application Integration-gereedschappen en geavanceerde ondersteuningsdiensten. Met producten als Channelink, FileSpeed en UltraNet biedt CNT krachtige connectiviteit voor open systemen, toegang tot bestaande gegevens en gegarandeerde dataintegriteit voor applicaties, zoals back-up/restore, disk mirroring en disaster recovery. De hardware, software en diensten van CNT worden gebruikt door organisaties over de hele wereld om grote, bedrijfskritische applicaties en opslagomgevingen te integreren. De producten van CNT worden verkocht via een wereldwijd netwerk van geautoriseerde distributeurs. Meer informatie is te vinden op http://www.cnt.com.

EMC
EMC Corporation, gevestigd in Hopkinton, de Verenigde Staten, is naast IBM de grootste producent van intelligente 'disk storage' systemen voor opslag en opvragen van informatie. Het aanbod bestaat op dit moment uit de Symmetrix-serie voor mainframes van IBM, Bull, Siemens en Unisys en open systemen. Daarnaast levert EMC belangrijke softwareoplossingen voor data sharing, netwerk file services, remote mirroring en enterprise storage en back-up. EMC staat genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE) en beschikt over eigen vestigingen in de meeste landen, waaronder EMC Computer Systems (Benelux) B.V. in Nieuwegein. EMC behaalde over het boekjaar 1998 een omzet van $3,97 miljard en een winst van $ 793 miljoen. Informatie over EMC en haar producten is beschikbaar op het World Wide Web op http://www.emc.com/.

Deel: ' EMC en CNT bieden enterprise storage network-oplossingen '
Lees ook