EMC levert 's werelds eerste geïntegreerde oplossing voor Enterprise Storage Networks

Infrastructuur voor de Connected World gebouwd met behulp van nieuwe, zeer bedrijfszekere Fibre Channel-switches, software, Symmetrix-systemen en professionele services

Nieuwegein, 3 maart 1999 - EMC Corporation, toonaangevend aanbieder van bedrijfsopslagsystemen, software en services, introduceert vandaag 's werelds eerste geïntegreerde oplossing voor grootschalige Storage Area Networks (SAN's). Organisaties kunnen daardoor ook buiten het datacentrum de voordelen van EMC Symmetrix Enterprise Storage benutten. Dit wordt bereikt doordat zij aanzienlijk meer gegevens van nóg verder verwijderde afdelingen en business units dan voorheen mogelijk was, kunnen consolideren in centraal beheerde 'pools' van zakelijke opslagapparatuur.

De aankondiging van vandaag betreft de volgende nieuwe producten en services van EMC:


* EMC Connectrix Enterprise Storage Networks Systeem - 's werelds eerste, volledig geïntegreerde oplossing voor Fibre Channel-netwerken, die maximaal 64 poorten biedt waarmee switched Fibre Channel (FC-SW) connectiviteit tussen EMC Symmetrix Enterprise Storage-systemen en gedistribueerde servers opgezet kan worden. De nieuwe Connectrix-systemen verviervoudigen het aantal servers dat met een EMC Symmetrix Enterprise Storage-systeem kan worden verbonden, vergeleken met directe Fibre Channel server-to-Symmetrix opslagconnecties.

* EMC Connectrix Management Software Suite - deze nieuwe software Storage Networks te verminderen en deze netwerken te beheren. De gebruiker krijgt hiertoe een uitgebreid overzicht van diverse Connectrix-systemen en is daardoor in staat om meerdere Connectrix Enterprise Directors gedetailleerd te beheren.

* EMC Symmetrix Enterprise Storage-systemen en software - een volledig nieuw programma van 's werelds populairste opslagsystemen, met de grootste capaciteit (meer dan negen terabyte in een enkel systeem) en een ongeëvenaarde performance. De nieuwe systemen en software vormen het eerste zakelijke opslagplatform, waarmee nieuwe, grootschalige Enterprise Storage Networks (ESN) kunnen worden gerealiseerd.

* EMC Enterprise Storage Network Professional Services - zeer goed getrainde EMC-consultants met een diepgaande kennis van Enterprise Storage Networks helpen klanten tijdens elke fase van planning, ontwerp en implementatie van zakelijke opslagnetwerken.

Michael C. Ruettgers, president en CEO van EMC, zegt: "EMC biedt met deze oplossing een dusdanig hoog opslagniveau, dat we tenminste één generatie verder zijn dan de oplossingen waar andere leveranciers alleen nog maar over praten. De combinatie van fouttolerante Connectrix-systemen, software zoals EMC PowerPath, EMC InfoMover en EMC Volume Logix, alsmede de op ESN's gebaseerde Symmetrix Enterprise Storage-systemen en services, leidt ertoe dat EMC nu 's werelds meest complete oplossingen voor opslagnetwerken kan bieden."

Gregor Bailar, executive vice-president en CIO van de National Association of Securities Dealers, voegt hieraan toe: "Als het moederbedrijf van de NASDAQ AMEX Market Group verwerken wij meer dan één miljard aandelentransacties per dag. Door deze enorme datastroom groeit onze behoefte aan opslagcapaciteit met bijna een terabyte per maand. Deze gegevens bevinden zich op mainframes, Unix-servers en honderden NT-servers. In een dergelijke omgeving zijn we wel verplicht om het volgende te eisen: openheid, redundantie, gecentraliseerd beheer, zeer hoge performance en gebruiksvriendelijkheid. Deze eisen stellen we aan elk kritisch onderdeel van onze informatie-infrastructuur. EMC Symmetrix- en EMC Connectrix-systemen beschikken over deze eigenschappen en zullen daarom het fundament vormen, op basis waarvan we ons geplande Enterprise Storage Network zullen bouwen."

's Werelds eerste, volledig geïntegreerde oplossing voor ESN-connectiviteit Met de EMC Connectrix-systemen, 's werelds eerste, volledig geïntegreerde Fibre Channel ESN connectiviteitsoplossing, biedt EMC zeer hoge beschikbaarheid voor bedrijfskritische informatie. De ESN-oplossing omvat:


* Connectrix Enterprise Storage Network System - bevat maximaal twee
32-poorts Connectrix Enterprise Directors, die elk een switched Fibre Channel (FC-SW) verbinding tussen EMC Symmetrix Enterprise Storage-systemen en gedistribueerde servers biedt. Het nieuwe systeem beschikt over ongeëvenaarde bedrijfszekerheid, doordat het op afstand bewaakt kan worden en door de aanwezigheid van 'hot-swappable' redundante processors, geheugen, poort-controllers, voedingen, power-inputs en koelsystemen. In geval van storing wordt er onmiddellijk automatisch overgeschakeld naar de redundante componenten, zonder dat gebruikers van het systeem hier iets van merken. De aanwezige hulpmiddelen voor foutdiagnose identificeren bovendien onmiddellijk de betreffende probleemgebieden.


* Connectrix Management Software Suite - helpt klanten vanaf een centrale locatie het beheer te vereenvoudigen van informatie afkomstig uit het hele bedrijf. De suite bevat:


* Connectrix Manager software - hiermee krijgt de beheerder een centraal overzicht van meerdere Connectrix-systemen. De software biedt mogelijkheden voor integratie met grote managementsystemen zoals CA UniCenter, Tivoli en HP OpenView.


* Connectrix Product Manager software - helpt klanten om elke individuele Connectrix Enterprise Director snel en gedetailleerd te beheren en te bewaken.

Connectrix-systemen vergroten de storage-to-server connectiviteit, consolideren de aanwezige informatie, bieden flexibiliteit voor het datacentrum, maximaliseren de beschikbaarheid van informatie door een fouttolerante, zelfreparerende architectuur, en centraliseren de bewaking en de controle, waardoor een optimaal beheer van informatie en middelen kan worden gerealiseerd.

Professionele services
De dagelijkse druk op de IT-staf en de complexiteit die ontstaat door Enterprise Storage Networks, vergroten de behoefte aan gespecialiseerde services om migraties sneller te doen verlopen, om het risico daarvan te verminderen en om de snelheid waarmee investeringen worden terugverdiend, te vergroten. Om dit te realiseren introduceert EMC vandaag eveneens de EMC Enterprise Storage Network Professional Services. Deze services zijn gebaseerd op EMC's Storage Logic methodologie, een raamwerk voor een optimale manier van werken binnen de opslagindustrie. De services omvatten ESN Assessment, ESN Planning and Design en ESN Implementation. Deze dienstverlening wordt geboden door zeer gespecialiseerde consultants van EMC, die allemaal over diepgaande kennis omtrent zakelijke opslagnetwerken beschikken. Zij helpen klanten tijdens elke fase van planning, ontwerp en implementatie. Door deze adviesgerichte benadering kunnen klanten ook toekomstige infrastructurele behoeften in hun ontwerp betrekken en worden zij geholpen om de toenemende complexiteit van informatiemanagement beheersbaar te houden. Op die manier wordt een gerichte methode geboden om informatie te beheren. Bovendien beschikken gebruikers over de verzekering dat elke bedrijfsafdeling en elk bedrijfsproces van dit informatiemanagement kan profiteren.

De vitale elementen van echte Enterprise Storage Networks bestaan uit platformonafhankelijke opslagsystemen, gecentraliseerde managementsoftware, volledig geteste interoperabiliteit, robuuste on-line storage-to-storage gegevensverplaatsing, beveiliging op opslagniveau en een ondersteuning die doorgaans alleen voor datacentra wordt geboden.

Het nieuwe Connectrix ESN-systeem, de Connectrix Manager software en de ESN Professional Services vormen een nieuwe uitbreiding op de heterogene en platformonafhankelijke EMC Symmetrix Enterprise Storage-systemen, alsmede op ESN-software inclusief EMC Volume Logix, EMC InfoMover en EMC PowerPath en op EMC's eersteklas klantenondersteuning.

Beschikbaarheid
EMC Connectrix Enterprise Storage Network System en Connectrix Management Software zijn met onmiddellijke ingang beschikbaar en ondersteunen elke combinatie van Windows NT-servers (waaronder Compaq, Dell, Hewlett-Packard en IBM) en Unix-servers (Sun Solaris). Ondersteuning van additionele serverplatforms zal worden geboden op het moment dat deze zich gekwalificeerd hebben. De adviesprijzen zijn afhankelijk van de gekozen configuratie. ESN Professional Services zijn eveneens per direct beschikbaar. De prijsstelling daarvan is afhankelijk van de omvang en de duur van het project.

EMC
EMC Corporation, gevestigd in Hopkinton, de Verenigde Staten, is naast IBM de grootste producent van intelligente 'disk storage' systemen voor opslag en opvragen van informatie. Het aanbod bestaat op dit moment uit de Symmetrix-serie voor mainframes van IBM, Bull, Siemens en Unisys en open systemen. Daarnaast levert EMC belangrijke softwareoplossingen voor data sharing, netwerk file services, remote mirroring en enterprise storage en back-up. EMC staat genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE) en beschikt over eigen vestigingen in de meeste landen, waaronder EMC Computer Systems (Benelux) B.V. in Nieuwegein. EMC behaalde over het boekjaar 1998 een omzet van $3,97 miljard en een winst van $ 793 miljoen. Informatie over EMC en haar producten is beschikbaar op het World Wide Web op http://www.emc.com/.

Deel: ' EMC levert oplossing voor Enterprise Storage Networks '
Lees ook