---
EMC nummer 1 in NAS-segment opslagmarkt
---

Nieuwegein, 05/16/2002

EMC, marktleider in informatie-opslag, heeft volgens een nieuw rapport van analisten-bureau Gartner Dataquest de eerste plaats in het NAS-segment (Network-Attached Storage of opslagsystemen voor het gewone computernetwerk) behaald. Uit het eerste onafhankelijke rapport met de resultaten voor het volledige voorbije kalenderjaar, blijkt dat de totale omzet van het NAS-segment met 12% steeg tot 1,6 miljard USD.

EMC behaalde in 2001 daarin een marktaandeel van 48,6% van de omzet en behaalt daarmee een voorsprong van 14 procentpunten op de nummer twee. Ook in het high-end segment van de NAS-markt is EMC de nummer een met een marktaandeel van 60,4% (een stijging met 12 procentpunten ten opzichte van het jaar 2000).

In het middensegment van de markt verdubbelde EMC zijn omzet en haalt daarmee een marktaandeel van 15,2%. In het nieuwe subsegment NAS-gateways behaalde EMC een aandeel van 89,4% (een NAS-gateway is een intelligente bestandenserver die verbonden is met een opslagnetwerk of SAN, Storage Area Network).

Volgens EMC toont de sterk groeiende verkoop van hun NAS-producten aan dat ondernemingen kiezen voor intelligente systemen die via software veel extra mogelijkheden bieden en met het opslagnetwerk kunnen verbonden worden. EMC's NAS-systemen --EMC Celerra en EMC CLARiiON IP4700-- en NAS-software zijn ontworpen om bedrijfskritische informatie veilig te bewaren en te delen over het gewone computernetwerk. Het belang van netwerken in het opslaan en gebruiken van informatie zal alleen maar toenemen. Verwacht wordt dat tegen 2005 zowat tweederde van alle informatie in netwerksystemen opgeslagen zal worden. EMC meent dan ook zijn leidende positie daarin verder te kunnen uitbouwen.

Vorige maand kondigde Gartner Dataquest al aan dat EMC zijn voorsprong als belangrijkste leverancier van opslagsoftware had vergroot. Die markt werd door Gartner op 4,9 miljard USD berekend. EMC behaalde daarin een marktaandeel van 30,4% en een voorsprong van meer dan 10 procent op de nummer twee.

---
END

---
Over EMC - "Where information lives" - NYSE:EMC Als belangrijkste producent van systemen, software, netwerken en diensten voor de opslag van informatie, levert EMC de informatie-infrastructuur van de nieuwe economie.
Meer info op http://www.emc2.nl en http://emc.com EMC Nederland, Kathleen de Bondt , Edisonbaan 14 B, 3439 MN Nieuwegein, tel.: 030 630 5000,
fax: 030 630 5399, e-mail: debondt_kathleen@emc.com Nadere informatie voor de redactie:
NewsEngine PR, Ineke Tiesinga of Claudia Mairböck, tel. 020 567 2170, e-mail: ineke.tiesinga@newsenginepr.com, claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:EMC0110-1D9A46

Zoekwoorden:

Deel: ' EMC nummer 1 in NAS-segment opslagmarkt '
Lees ook