EMC schetst toekomstige producten voor opslagnetwerken

Nieuwegein, 06/10/2002

EMC, wereldwijd marktleider in informatie-opslag, heeft tijdens zijn jaarlijkse analistendag in grote lijnen zijn toekomstige producten voor opslagnetwerken bekendgemaakt. Daarmee wil EMC zijn visie van geautomatiseerde opslagnetwerken verder in realiteit omzetten. EMC zal de komende drie kwartalen dan ook zijn hardwaregamma en softwareaanbod nog verder uitbreiden.

"EMC is de stuwende kracht achter het gebruik van opslagnetwerken. Die zorgen voor grote veranderingen in de werkwijze van onze klanten. Opslagnetwerken zullen op termijn de andere manieren van informatie-opslag grotendeels vervangen," aldus Joe Tucci, CEO van EMC. "De verschuiving naar opslagnetwerken wordt bovendien versneld door onze AutoIS-software die in staat is om de groeiende hoeveelheid informatie geautomatiseerd te beheren binnen zulke netwerken. Ondernemingen kunnen daardoor kosten besparen en tegelijkertijd hun productiviteit verhogen." De analisten uit de sector schatten dat tegen 2005 zowat 80% van alle informatie in opslagnetwerken zal bewaard en beheerd worden.

Omdat bijna alle ondernemingen aan het consolideren van hun opslagsystemen in netwerken werken, groeit de behoefte aan meer flexibele systemen die in alle productcategorieën extra mogelijkheden bieden. Daarom zal EMC zijn hardwareproducten uitbreiden om aan die brede behoeften te voldoen. EMC's bestaande systemen Symmetrix, CLARiiON en Celerra zullen aangepast en uitgebreid worden om zowel in de hoogste als lagere marktsegmenten gebruikt te worden. Om de eigen efficiëntie te verhogen en gelijkaardige mogelijkheden te bieden over het hele aanbod, zal EMC gebruikmaken van gemeenschappelijke ontwerpen, componenten en toepassingen. Het toekomstige productenaanbod van EMC zal voldoende breed zijn om alle segmenten te omvatten. Een aantal producten uit het aanbod zullen daarbij enkel onder de merknaam DellEMC op de op de markt gebracht worden.

AutoIS-strategie verder uitgediept
Op het gebied van software, worden EMC's AutoIS-producten uitgebreid om het beheer van heterogene opslagnetwerken verder te vereenvoudigen en te automatiseren. De toekomstige AutoIS-producten zullen voor 'Intelligent Supervision', 'Infrastructure Services' en 'Information Safety' zorgen.

De eerste AutoIS-beheersoftware (intelligent supervision) werd eind vorig jaar al gelanceerd. Nieuwe producten zullen daarbij zorgen voor automatische configuraties van systemen. Ook wordt het mogelijk om het reële gebruik van opslagmiddelen aan interne afdelingen of externe gebruikers aan te rekenen. Tot slot zal het open beheer van opslagnetwerken dynamischer worden met functies voor analyse, planning, het optimaal afstellen van de systemen en het halfautomatisch oplossen van mogelijke problemen.

Andere onderdelen van AutoIS maskeren de complexiteit van heterogene opslagomgevingen (infrastructure services). EMC zal een reeks producten lanceren die opslagmiddelen aan servers kunnen toewijzen zonder de werking van de systemen te moeten onderbreken. Daarnaast komt er software die het mogelijk maakt gegevens automatisch tussen verschillende opslagsystemen te verplaatsen.

AutoIS zal ook de gegevens beschermen over de verschillende opslagplatforms (information safety) om de integriteit van de bedrijfsprocessen te garanderen. Nieuwe producten zullen zorgen dat er kopieën van gegevenssets beschikbaar zijn voor verschillende doeleinden en dat kritieke gegevens op afstand gespiegeld kunnen worden, ook in heterogene opslagomgevingen.
---
END

---
Over EMC - "Where information lives" - NYSE:EMC Als belangrijkste producent van systemen, software, netwerken en diensten voor de opslag van informatie, levert EMC de informatie-infrastructuur van de nieuwe economie.
Meer info op http://www.emc2.nl en http://emc.com EMC Nederland, Kathleen de Bondt , Edisonbaan 14 B, 3439 MN Nieuwegein, tel.: 030 630 5000,
fax: 030 630 5399, e-mail: debondt_kathleen@emc.com Nadere informatie voor de redactie:
NewsEngine PR, Ineke Tiesinga of Claudia Mairböck, tel. 020 567 2170, e-mail: ineke.tiesinga@newsenginepr.com, claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:EMC0113-1E2846

Deel: ' EMC schetst toekomstige producten voor opslagnetwerken '
Lees ook