EMC versnelt ontwikkeling industriestandaarden voor opslagbeheer

Nieuwegein, 05/28/2002

EMC, wereldwijd marktleider in informatieopslag, heeft technologie geleverd die de ontwikkeling van industriestandaarden moet bevorderen. Samen met andere, belangrijke opslagbedrijven werd de 'Bluefin'
-technologie voorgelegd aan de SNIA (Storage Networking Industry Association). Bluefin zal het beheer van heterogene opslagnetwerken vergemakkelijken.

Aan de SNIA werd een blauwdruk voorgesteld voor een gezamenlijk beheer binnen opslagnetwerken. Daarmee kunnen elementen van een opslaginfrastructuur ontdekt en gecontroleerd worden, en kan daarover gerapporteerd worden. De blauwdruk introduceert ook nieuwe technologieën voor beveiliging in opslagnetwerken.

Als SNIA de Bluefin-technologie aanvaardt, zal de standaardinterface uit Bluefin gebruikt worden om op een gemeenschappelijke manier heterogene opslagnetwerken te beheren. Volgens EMC bieden open industriestandaarden de mogelijkheid om op een snellere, goedkopere en gemakkelijkere manier overkoepelende beheersoftware voor opslagnetwerken te leveren.

Bluefin steunt op het het Common Information Model (CIM) en Web-Based Enterprise Management (WBEM) om de specificaties voor de standaardinterface op te stellen. WBEM zorgt voor het gezamenlijke beheer van de totale computeromgeving van ondernemingen. WBEM steunt op bestaande management- en internetstandaarden. Binnen WBEM biedt CIM een voorstelling van de elementen die beheerd worden. CIM omvat de taal en de methode om managementgegevens te beschrijven. WBEM en CIM worden gestuurd door het DMTF (Distributed Management Task Force, www.dmtf.org), die de belangrijkste IT-bedrijven groepeert en overkoepelende beheerstandaarden ontwikkeld.

Onderdeel van WideSky-middleware
EMC heeft actief meegewerkt aan de ontwikkeling van CIM en Bluefin. Wanneer Bluefin aanvaard wordt, zal EMC samen met andere SNIA-leden werken aan een overgangsplan om die nieuwe technologie in het huidige standaardiseringsproces te verwerken. EMC wil niet alleen een drijvende kracht achter CIM zijn, tegelijk zal de onderneming zowel CIM als Bluefin verwerken in zijn WideSky-middleware. WideSky is EMC's 'vertaaldienst' die klanten en softwarebedrijven kunnen gebruiken om de verschillende elementen in een opslagnetwerk te beheren. Als eerste middleware voor opslagbeheer, biedt het een antwoord op het complexe beheer van zulke infrastructuren.
---
END

---
Over EMC - "Where information lives" - NYSE:EMC Als belangrijkste producent van systemen, software, netwerken en diensten voor de opslag van informatie, levert EMC de informatie-infrastructuur van de nieuwe economie.
Meer info op http://www.emc2.nl en http://emc.com EMC Nederland, Kathleen de Bondt , Edisonbaan 14 B, 3439 MN Nieuwegein, tel.: 030 630 5000,
fax: 030 630 5399, e-mail: debondt_kathleen@emc.com Nadere informatie voor de redactie:
NewsEngine PR, Ineke Tiesinga of Claudia Mairböck, tel. 020 567 2170, e-mail: ineke.tiesinga@newsenginepr.com, claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:EMC0111-1DE31E

Deel: ' EMC versnelt ontwikkeling industriestandaarden voor opslagbeheer '
Lees ook