MAKING A DIFFERENCE

Emile Ratelband krijgt Pearle Roze Bril Award uitgereikt

Emile Ratelband krijgt Pearle Roze Bril Award uitgereikt

Soesterberg, - Emile Ratelband heeft de Pearle Roze Bril Award in ontvangst genomen. Deze ludieke Award van Nederlands grootste optiekketen is bedoeld om mensen die op een sneue manier in het nieuws zijn gekomen een hart onder de riem te steken. Emile is verkozen tot de winnaar van de maand juli.

De aanleiding voor het nomineren van Emile Ratelband voor de Roze Bril Award, is het artikel in de Telegraaf van maandag 8 juli, waaruit blijkt dat de entertrainer het flink te stellen heeft met zijn ex-vrouwen, met wie hij, naar het schijnt, op slechte voet leeft. De vrouwen uit zijn leven doen een boekje open over Emile. Zo zou hij bijvoorbeeld dringend hulp nodig hebben van een psychiater en werd hij beschuldigd van stalking en agressief gedrag.

Onzin, stelde Emile bij de overhandiging. Ik heb enorm veel respect voor vrouwen en zou zeker nooit een vrouw slaan. Maar mensen geloven nu eenmaal toch wat ze lezen. Ook al is het volkomen uit de duim gezogen. Dat de Award een positieve invloed heeft op zijn humeur werd direct duidelijk: Ik heb de dames gewoon verteld dat de liefde over was en heb er dus een punt achter gezet. Daar hebben ze het blijkbaar nog moeilijk mee. Logisch, ik ben natuurlijk ook een hartstikke leuke vent. Vertelde hij met de hem kenmerkende brede lach.

Emile vergeleek zijn situatie ook met Pearle Opticiens zelf. Kijk, ik ben anders dan anderen mensen. Daarom hebben veel mensen een hekel aan mij. Wat anders is roept weerstand op. Jullie geven altijd een tweede bril gratis weg. Dat doet niemand jullie na. Dan denken veel mensen dat die eerste bril dan wel niet veel zal zijn. Dat beide brillen prima zijn blijkt wel uit het feit dat Emile zelf klant is bij Pearle Opticiens.

Het is inmiddels de derde uitreiking van de Roze Bril Award. Bij de Award hoort een cheque ter waarde van EUR 250,- die ter beschikking wordt gesteld aan een goed doel. Emile heeft aangegeven dat het geld in ieder geval ten goede moet komen aan de daklozen. En wel de daklozen zelf en niet via een overkoepelende organisatie. Wat de mogelijkheden hiervoor zijn wordt nog bekeken.

Zoekwoorden:

Deel: ' Emile Ratelband krijgt Pearle Roze Bril Award uitgereikt '
Lees ook