Carros

Subaru HM-01

'Emotionele' AWD Hybrideauto

(21 september 2001)

Het compacte studiemodel dat Subaru onlangs op de I.A.A. van Frankfurt toonde, de HM-01 met hybrideaandrijving, is ontworpen om zowel praktisch, milieuvriendelijk als sportief voor de dag te komen. 'Gebruiksvriendelijkheid' is daarbij het sleutelwoord: hij past bij je als je favoriete paar schoenen of bij je lievelingskamer in huis!

De HM-01 is ultracompact (3.42 m.), maar desondanks een heus 2+2-model met een veilige, lichtgewicht carrosserie. Onder de kap ligt een 658 cm³ metende viercilinder, gekoppeld aan een continu variabele transmissie (CVT) die de voorwielen aandrijft. De achterwielen daarentegen worden in beweging gezet door een elektromotor. Dit maakt van de Subaru HM-01 niet alleen een heuse hybrideauto, maar ook meteen een volwaardig All Wheel Drive-model.

Subaru heeft vooralsnog geen plannen om de HM-01 in productie te nemen, het model is met name bedoeld om reacties te peilen en om te laten zien welke technieken momenteel door de ontwikkelingsafdeling van Subaru worden beproefd c.q. productierijp worden gemaakt.

Zoekwoorden:

Deel: ' 'Emotionele' AWD Hybrideauto op IAA Frankfurt '
Lees ook