Aan de kunstredactie, PERSBERICHT 1998/1999, nr. 077 Amsterdam, woensdag 6 januari 1999.

EN NU WIJ! met WILLEM NIJHOLT EN GERRIE VAN DER KLEI

Van dinsdag 19 tot en met zaterdag 30 januari (beh ma 25) is de voorstelling En nu wij! te zien in het Nieuwe de la Mar Theater. De voorstelling begint om 20.15 uur (zo 24 jan matinee, 14.00 uur).

Willem Nijholt en Gerrie van der Klei hebben in het verleden vaak met elkaar op het toneel gestaan. Zo waren zij samen onder meer te zien in de musical Foxtrot en het muziektheaterstuk You're The Top. Met En nu wij! gaat hun wens om samen weer op het toneel te staan in vervulling. Een voorstelling met jazzy getinte nummers, dansjes, luchtige anekdotes en een viermansorkest onder leiding van Nico van der Linden.

In En nu wij! spelen Willem Nijholt en Gerrie van der Klei twee oude theaterrotten, die bijna een leven lang iedere avond met elkaar op het toneel hebben gestaan. De beide artiesten waren zeer close en deelden lief en leed met elkaar. Maar na een ingrijpende gebeurtenis kwam aan hun samenwerking een abrupt einde. Vanavond moeten ze echter nog één keer samen een gelegenheidsoptreden geven.
We treffen de artiesten in de kleedkamer. Op het eerste gezicht lijkt het alsof er niets aan de hand is. Onder het verkleden, schminken, roddelen en plagen, broedt echter een onderhuidse oorlog, waarbij de spanningen tussen de twee hoog oplopen. Daar zit natuurlijk een verhaal achter en dat wordt in deze voorstelling stapje voor stapje ontvouwd. Na de onverwachte onthulling van een zeer bizar geheim, durven de twee artiesten voor het eerst in hun lange professionele carrière niet op te gaan. Uit de naar paniek toegroeiende situatie ontstaat dan een voorstelling die zowel voor het publiek als voor de artiesten verrassingen in petto heeft. De pers over deze muziektheatervoorstelling: `En nu wij!' is twee uur lang schelden, zingen, dansen en acteren op hoog niveau. (de Volkskrant) en ontroerende maar ook vrolijke productie, waarin de geheimen van het theater worden onthuld. (de Telegraaf).

met: Willem Nijholt en Gerrie van der Klei, script: Pieter van de Waterbeemd, muzikale leiding: Nico van der Linden, regie/choreografie: John Yost

Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar aan de centrale dagkassa van Theater Bellevue en het Nieuwe de la Mar Theater, telefoon: 020-5305302.

Voor meer informatie, foto's en eventuele interviews: THEATERCOMBINATIE BELLEVUE / NIEUWE DE LA MAR, afdeling publiciteit Ab Hooijer (020-5305308), Thecla Thielemans (020-5305309), telefax 020-5305303

Deel: ' 'En nu wij!' met Willem Nijholt en Gerrie van der Klei '
Lees ook