Gemeente Amerongen

Energie- en wateradvies voor veehouders

De gemeente Amerongen heeft vorig jaar deelgenomen aan het regionale project Energie & water voor later ?! Veehouderijen kregen voorlichting over energiebesparende maatregelen en konden tegen een sterk gereduceerd tarief ( 250,-) een energie- en wateradvies laten opstellen.
Naast Amerongen namen ook de gemeenten Amersfoort, Bunnik, Houten, IJsselstein, Leersum, Loenen. Lopik, Maarssen, Montfoort, Wijk bij Duurstede en Woerden deel. Deze gemeenten werkten samen met energiebedrijf REMU en adviesbureau TAMAT allround. De werving vond plaats door middel van voorlichtingsbijeenkomsten of een belactie. In Amerongen namen 7 veehouders deel aan dit project. Dit was 13 % van de doelgroep.
Veehouders kunnen gemiddeld 2.684,- besparen als zij alle geadviseerde maatregelen uitvoeren. Van deze besparing komt 2.073,- uit het bedrijf en 612,- uit de woning. Gedragsmaatregelen zoals het registeren van de verbruiken, het licht consequent uitdoen, apparaten goed afstelen en regelmatig onderhouden leveren 5-10% besparing op. De deelnemers waren positief over de geadviseerde maatregelen en hebben al bijna de helft uitgevoerd.

Veehouders kunnen nog steeds een energie- en wateradvies laten uitvoeren door de REMU. De kosten bedragen na aftrek van de subsidie van de REMU en LaMi 1.450,-. Voor energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van de muren of het aanschaffen van energiezuinige verlichtingssystemen, is ook subsidie mogelijk. Meer informatie hierover is te krijgen bij de energiebedrijven.

Deel: ' Energie- en wateradvies veehouders in gemeente Amerongen '
Lees ook