Ingezonden persbericht


******************************** PERSBERICHT **************************************

Energieboost voor gevirtualiseerde Windows XP en Windows 7 desktops

Aanbevelingen Project VRC, fase III geven gevirtualiseerde Windows machines vleugels

De Meern/Amsterdam, 29 september 2010 - PQR en Login Consultants presenteren de whitepaper 'Project Virtual Reality Check phase III - Windows XP and Windows 7. Het onafhankelijke onderzoek van fase III richt zich specifiek op Virtual Desktop Infrastructure (VDI), uitdagingen in prestaties en sizing en de verschillen tussen gevirtualiseerde Windows XP en Windows 7 systemen. De whitepaper beschrijft daarnaast een aantal best practices voor een boost van Windows XP en Windows 7.

Het R&D project 'Virtual Reality Check' (VRC) is begin 2009 door PQR en Login Consultants opgestart. Doel van dit project is het analyseren van de ontwikkelingen in de applicatie- en desktopvirtualisatiemarkt en het objectief presenteren van de uitkomsten hiervan. Inmiddels zijn er meer dan 650 tests uitgevoerd en blijkt dat de storage-oplossing (snelheid van Input/Output transacties) vaak de bottleneck van een VDI-omgeving is. Deze whitepaper focust op de verschillen tussen Windows XP en Windows 7 in een VDI-omgeving.

Ruben Spruijt, Technology Officer van PQR: "Om Windows 7 gevirtualiseerd zo goed mogelijk te laten presteren, zijn meerder optimalisaties aan te bevelen. We beschrijven deze best practices in de whitepaper en tonen aan waar en hoe het snelste prestatiewinst geboekt kan worden. En van de meest opvallende resultaten van ons nieuwe onderzoek, noemen we binnen het project de 'Red Bull instelling'. En - zoals verwacht mag worden met zo'n naam - we geven de gevirtualiseerde Windows XP en Windows 7 desktops daarmee echt vleugels."

"In de praktijk en tijdens onze testen blijkt dat het al dan niet slagen van het virtualiseren van een ICT-omgeving negen van de tien keer afhankelijk is van de invloed die de storage-oplossing heeft op lees- en schrijfprestaties", aldus Jeroen van de Kamp, CTO van Login Consultants. "Naast het maximaliseren van het aantal Virtuele Machines (VM's) moet dus ook worden gekeken naar het disk I/O gedrag van de besturingssystemen. Dat hebben wij gedaan en dat is te lezen in dit unieke en zinvolle whitepaper."

Alle testen zijn uitgevoerd met vSphere 4.0 U2 of 4.1 als hypervisor. Behalve de specifieke aanbevelingen voor vSphere, zijn alle Windows gerelateerde conclusies geldig voor alle hypervisors, zoals XenServer en Hyper-V, of VDI oplossingen.

Naast de mogelijkheid de testresultaten met elkaar te vergelijken, kunnen genteresseerden de tests ook zelf uitvoeren. De gebruikte testomgeving en -methodes staan beschreven in de VRC whitepaper. De Login Virtual Session Indexer (VSI) 3.0 is vrijblijvend verkrijgbaar via de site van Login Consultants.

De whitepaper 'Project Virtual Reality Check, phase III - Windows XP and Windows 7' met nieuwe inzichten over VDI performance tuning en de vergelijking tussen Windows XP en Windows 7 is vanaf vandaag beschikbaar en gratis te downloaden op www.virtualrealitycheck.net.

Over PQR
PQR is d specialist voor professionele ICT-infrastructuren met focus op Server & Storage, Virtualisatie en Applicatiebeschikbaarheid.

Klanten van PQR zijn actief in alle sectoren van de samenleving, zowel profit als non-profit, en zijn te typeren als middelgrote tot grote organisaties waarbij de ICT-voorziening van essentieel belang is voor de bedrijfsvoering.

PQR is Citrix Platinum Solution Advisor, HP GOLD Preferred Partner 2010, Microsoft Gold Partner Advanced Infrastructures & Security, NetApp Platinum Partner, RES Platinum Partner, VMware Premier Partner en Gold Authorized Consultant Partner, Cisco Partner, CommVault CASP Value Added Reseller, Dell Enterprise Architecture Certified Partner, HDS Platinum Partner, HP ProCurve Master Partner, Juniper J-Partner, Platespin Platinum Partner, Vizioncore Platinum Partner, Websense Platinum Partner en Wyse Premier Partner.

PQR is opgericht in 1990, gevestigd in De Meern en telt ruim 100 medewerkers. In het boekjaar 2008/2009 is een omzet geboekt van 84,6 miljoen en een nettowinst na belastingen van 4,2 miljoen. www.PQR.com

Over Log*in Consultants
Login Consultants is een internationale IT-dienstverlener gespecialiseerd in desktop-deployment en virtualisatie. Login Consultants ondersteunt grote en middelgrote organisaties met het succesvol moderniseren en beheren van traditionele en hosted desktops, met applicatie-virtualisatie en met server-virtualisatie. Login Consultants is hierbij gespecialiseerd in de technologien van Microsoft, Citrix, VMware, RES Software, AppSense, Symantec/Altiris en Immidio.

Login Consultants heeft een ervaren team van meer dan 100 consultants. De beste specialisten van Login Consultants zijn geaccrediteerd door Microsoft, Citrix en VMware en worden regelmatig gevraagd als spreker op nationale en internationale technische congressen. Het innovatieve vermogen van Login Consultants uit zich verder in de gratis virtualisatie softwaretools, die bij duizenden organisaties worden gebruikt.

Login Consultants heeft meer dan 100 klanten in Nederland, Duitsland en Belgie. Login Consultants heeft een sterke klantenkring in de (semi-)overheid, zorg, financile dienstverlening, transport en industrie.

Login Consultants is opgericht in 2002. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

Noot aan de redactie:

Afzenders van dit persbericht zijn PQR en Login Consultants. Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met PQR: Karin Mulder via +31 30 6629717 of kmu@pqr.nl of met Login Consultants: Pascal Gerlach via +31 20 3420280 of p.gerlach@loginconsultants.nl.

Deel: ' Energieboost voor gevirtualiseerde Windows XP en Windows 7 desktops '






Lees ook