Gemeente Leeuwarden

Energieproject basisscholen succesvol voltooid

Vrijdagmiddag 7 maart is het energieproject op de Wilhelminaschool en de Vosseburcht in de Vosseparkwijk afgesloten. Wethouder Hetty Hafkamp was zeer verheugd dat de leerlingen en leerkrachten de uitdaging hebben gehaald om veel elektriciteit te besparen: de Vosseburcht bespaarde 25% op het stroomverbruik en de Wilhelminaschool maar liefst 41%.

De twee scholen hebben 3 weken lang een energieproject gedaan waarbij de leerlingen op school en thuis de meterstand hebben bijgehouden. De week van 3 tot en met 7 maart was de Super-bespaarweek: in deze week hebben de leerlingen geprobeerd zoveel mogelijk stroom te besparen.

Op school bespaarden de kinderen en leerkrachten veel energie door de verlichting in lokalen op tijd uit te doen, computers minder te gebruiken, koffieapparaten uit te zetten en de koffie in een thermoskan te doen en door het kopieerapparaat uit te zetten als het niet werd gebruikt. Thuis speelden de kinderen minder met de computer en keken minder televisie.

De scholen hebben met het project punten gehaald voor de weddenschap die de wijkvereniging De Toekomst Vosseparkwijk met de gemeente Leeuwarden is aangegaan. Op 27 maart a.s. zal tijdens de jaarvergadering van de wijkvereniging officieel bekend worden gemaakt of de 25 zonnepanelen voor het wijkgebouw zijn verdiend.

Als de wijk wint, dan heeft zij bewezen dat haar bewoners 10% CO2 kunnen besparen. De bewoners verdienen punten door verschillende vormen van energiebesparing en door te kiezen voor duurzame energie of door verbetering van de woningkwaliteit.

Deel: ' Energieproject basisscholen Leeuwarden succesvol voltooid '
Lees ook