Energiezuinige puntafzuigarm uit Zweden


DORDRECHT, 20151020 -- Het is Fumex uit Zweden gelukt een afzuigarm samen te stellen die tot 50 procent minder weerstand heeft. Een afzuigarm die met minder energie en minder geluid de afzuiging verzorgt bij werkplekken en boven apparaten waar ongezonde dampen vrijkomen. Vele jaren heeft een ontwerp uit de jaren zeventig goed voldaan. Nu echter gevraagd wordt om energiezuinig of zelfs energieneutraal te ontwerpen en te bouwen werd het tijd dit ontwerp tegen het licht te houden.

Voor duizenden werknemers in ons land wordt de werkplek veilig gehouden door het toepassen van afzuigarmen. In bedrijven en laboratoria staan deze veelal continu te draaien en zijn daarmee energievreters zonder dat je daar erg in hebt.

Door middel van een CAD-ontwerp is nu een scharnierpunt ontworpen dat voldoet aan de eisen van de huidige tijd. Minimale weerstand, minder geluidproductie en meer afgezogen lucht met dezelfde diameter afzuigarm. Deze voordelen zijn gevonden in een beter stromingsprofiel van het scharnier. Waar in het oude scharnier de lucht haaks de bocht om moet en daarmee zijn eigen stromingsprofiel vernauwt, is het nieuwe scharnier zonder hoeken en stroomt de lucht glad langs de wanden. Het nieuwe scharnier heeft ook een één-hands bediening gekregen om het scharnier losser of vaster te draaien. Tevens is in de binnenwand van de draaikom een slim profiel aangebracht waarmee doorzakken wordt voorkomen.

Het product is verkrijgbaar bij 'Van Andel Techniek bv' dat als core bussiness heeft het minimaliseren van blootstelling aan schadelijke stoffen, gassen en dampen.

www.vanandeltechniek.nl
info@vanandeltechniek.nl
tel: 088 6167727


Deel: ' Energiezuinige puntafzuigarm uit Zweden '
Lees ook