Energiezuinige vluchtwegaanduiding fiscaal aftrekbaar


PUTTEN, 20160501 -- Juist als het op veiligheid aankomt, moet je weten waar je aan toe bent. Bij een noodontruiming van een bedrijf of instelling is een duidelijke vluchtwegsignalering vereiste nummer 1. Die verwijst medewerkers en bezoekers naar de veilige uitweg en verzamelplaats. De signalering is een eis van verzekeraars en maakt onderdeel uit van de bedrijfshulpverlening en het evacuatieplan.

In Nederland is vluchtwegaanduiding in gebouwen redelijk vanzelfsprekend. Soms wat minder opvallend - maar wel aanwezig. Gebruikers van de gebouwen zijn zich daarvan vaak niet eens bewust. Toch is de aanwezigheid van de vluchtwegaanduiding op zich nog niet genoeg.

Feilloze werking van vluchtwegverlichting is essentieel. Deze moet gegarandeerd en permanent functioneren. De eigenaar of beheerder van het gebouw dient te weten of deze ook voldoet onder extreme omstandigheden. Denk aan hoge temperaturen bij brand, waterschade, of als een noodstroomvoorziening geen terugvaloptie is.

De vluchtwegsignalering van Betalux voldoet aan deze hoogste eisen. Het product is absoluut betrouwbaar in het gebruik en biedt gedurende 15 jaar onderhoudsarme werkingsgarantie. Bovendien werkt het product zonder elektriciteit, accu's of batterijen.

Betalux wordt al meer dan 50 jaar toegepast in onder andere vliegtuigen. De verlichting werkt onafhankelijk van noodstroom en omgevingslicht. Het product valt zelfs toe te passen in vochtige ruimtes of dichtbij sprinklerinstallaties.

Omdat Betalux bovendien extreem energiezuinig is, is deze verlichting gunstig voor de bedrijfskosten. Aanschaf van Betalux komt in 2016 in aanmerking voor energie-investeringsaftrek (EIA) tot 58% van de uitgaven voor aanschaf en montage. Deze aftrekbaarheid van de fiscale winst komt bovenop uw gebruikelijke afschrijving.

Daarmee biedt dit energiebesparende bedrijfsmiddel direct financieel voordeel. De site van de Belastingdienst en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vermelden de voorwaarden, evenals de manier waarop bedrijven gebruik kunnen maken van de regeling. Zoek op de websites op ‘EIA’   

Voor meer informatie en contact:
www.belastingdienst.nl
www.rvo.nl
www.betalight.nl


Deel: ' Energiezuinige vluchtwegaanduiding fiscaal aftrekbaar '
Lees ook