Engelen van Ela Venbroek in de Advent- en Kersttijd


te zien in G a l e r i e 4 4, Molenstraat 44, Den Haag

DEN HAAG, 20151123 -- Na succesvolle exposities te hebben gehad in de Bergkerk in Deventer, de Grote Kerk in Leeuwarden, de Domkerk in Utrecht, Mariakerk in Oosterhout en de Broederenkerk in Deventer exposeert Ela Venbroek in de wintermaanden haar engelen beelden in G a l e r i e 4 4 en in de Oud-Katholieke Kerk in Den Haag. Ela Venbroek-Franczyk kwam 35 jaar geleden naar Nederland en bouwde hier een bestaan op als kunstenares, restauratrice en beeldhouwster. Ze werkt voor diverse musea en gemeentelijke instanties. Vooral in haar woonplaats Deventer heeft ze veel werk uitgevoerd.

Inspiratie voor haar grote en kleine engelen deed ze op tijdens een zoektocht naar de kern van de eenvoud die haar jeugd en opleiding in Polen karakteriseerde. In het gekloofde hout vond zij de ware aard van de tijd terug.

De jaarringen symboliseren voor haar het machtige, maar langzame verglijden van de jaren. Elke engel die zij maakt of liever laat maken door haar ogen heeft een individueel karakter, een eigen naam en vooral een eigen verhaal. Zij laat het ruwe hout voor zichzelf spreken en weet met een enkele toevoeging en een voorzichtige bewerking het beeldhouwwerk tot leven te wekken.

G a l e r i e  4 4
Molenstraat 44, Den Haag
E: GALERIE44@hotmail.com

Openingstijden:
woensdag 13.30-17.00 uur
zaterdag   13.00-17.00 uur
28 november 2015 tot en met 6 januari 2016
(26 december 2015 gesloten)  

De beelden in de Oud-Katholieke Kerk, Juffrouw Idastraat 7, Den Haag, zijn uitsluitend te zien:
  • voor en na de kerkdiensten;
  • tijdens de rondleidingen op zaterdagmiddag, start 14:30 uur in G a l e r i e  4 4. Op 2eKerstdag is er geen rondleiding.


Deel: ' Engelen van Ela Venbroek in Galerie 44 in Den Haag '
Lees ook