Engineering in Nederland biedt toekomst


AMSTERDAM, 20131217 -- Naar aanleiding van de groeiende vraag naar ervaren engineering professionals in Nederland is deze maand recruitmentbureau ‘LMH Engineering’ gelanceerd. De directie ziet in de engineeringsector veel potentie voor een nieuw gespecialiseerd recruitmentbureau. Ook het bedrijfsleven en de overheid zien binnen deze sector uitstekende kansen voor de Nederlandse economie.

Engineering in Nederland
Dat engineering toekomst biedt voor Nederland blijkt uit diverse publicaties. Zo noemt de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) offshore- en diepzeetechnologie om duurzame energie en grondstoffen te winnen een kans voor Nederland.

Daarnaast publiceerde TNO onlangs ‘Bijstelling Maritiem & Offshore 2014’. Hiermee adviseert TNO binnen het thema ‘water’ vooral de maritieme en offshore-industrie te ondersteunen in het behouden van hun toppositie in de wereld en zodoende de concurrentiepositie van Nederland versterken. Volgens TNO moet bij het ondersteunen van deze sector vooral de impact op het gebied van duurzaamheid, efficiëntie- en prestatieverbetering, nieuwe economische activiteit en het maken van nieuwe waarde-ketens vergroot worden.

Tekort aan hoogopgeleid technisch personeel
De technische sector in Nederland heeft echter te maken met een groot tekort aan hoogopgeleid technisch personeel. Volgens de rijksoverheid loopt het tekort aan goed geschoolde technici op tot meer dan 150.000 in 2016.

Recruitment voor functies binnen de industrie en maritiem & offshore
LMH Engineering zal zich binnen de engineeringsector focussen op functies in de segmenten industrie en maritiem & offshore. Door de toenemende focus op deze sectoren kan de inzet van een gespecialiseerd recruitmentbureau uitkomst bieden bij het vinden van de juiste professionals.


Kandidaten kunnen zich via www.lmhengineering.com inschrijven om te reageren op vacatures en in contact te komen met de juiste recruitment consultant.


Deel: ' Engineering in Nederland biedt toekomst '
Lees ook