Ensemblefilm over toevallige passanten in Bergen op Zoom


BERGEN OP ZOOM, 20150620 -- Welkom Thuis vertelt het verhaal van enkele toevallige passanten in Bergen op Zoom die, in een verhaal zonder begin of eind, naast een hart voor de stad nog meer met elkaar lijken te delen. De film is geproduceerd in samenwerking met producent Chillground als afstudeerfilm van twee fanatieke HKU-studenten.

In de film volgen we de jonge agent Jan (Mike Weerts) die door zijn oude schoolvrienden wordt verrast met een vrijgezellenfeestje. Daar waar Jan zich focust op zijn baan en relatie, staat zijn losbandige vriend Freek (Dries Alkemade) volledig met hem in contrast. De vriendengroep deelt de liefde voor de stad: zij zullen Bergen op Zoom niet snel verlaten. De 17-jarige Lisa (Caro Derkx) denkt daar compleet anders over en trekt na haar examenjaar het liefst zo snel mogelijk de wijde wereld in. Deze eigenwijze dame trekt vaak op met de veel oudere Bas (Casper Coenegracht). Wanneer ze hem even om rust vraagt, blijkt haar vriendje ook een nare en manipulatieve kant te hebben. In het huishouden van Robert (Jan Corstjens) en Monique (Gonny Gaakeer) werkt de rust juist averechts. Robert doet zijn best op kantoor en ploft elke avond met een veilig gevoel op zijn vaste plekje op de bank, terwijl zijn vrouw juist meer uit het leven wil halen en haar eigen plan trekt.

Ambitieus plan
Halverwege april vonden de vijf opnamedagen plaats in Bergen op Zoom. Met acht hoofdkarakters en meer dan twintig verschillende locaties was dit een ambitieus plan. Mede door de overtuigende inzet van de cast en crew, allen vrijwilligers, hebben de filmmakers hun ambities waar weten te maken. 

Filmen op locatie
Zowel regisseur Wouter van de Watering als cameraman Levien Priem zijn geboren Bergenaren. “We staan met een hoop mensen uit Bergen op Zoom op de set en dat draagt enorm bij aan de geloofwaardigheid van het verhaal”, aldus de regisseur. In de film schemeren er een hoop Bergse invloeden door, wat bijvoorbeeld terug te zien is in de aankleding van de locaties, maar ook in het Bergse dialect.

Eindexpositie
Van 1 juli t/m 3 juli is de film voor het eerst te zien tijdens de eindexpositie ‘EXPOSURE’ op de HKU in Hilversum. Ook zal de film naar diverse filmfestivals worden ingezonden en uiteindelijk via de website online te zien zijn.


Deel: ' Ensemblefilm over toevallige passanten in Bergen op Zoom '


Lees ook