Ingezonden persbericht

Enterasys Networks introduceert nieuwe generatie SOHO VPN Gateway

Aurorean ANG-1100 biedt SOHO-implementaties met hoog prestatieniveau, geintegreerde firewall en centraal beheer

Woerden, 17 augustus 2001 - Enterasys Networks, aanbieder van zakelijke communicatie-infrastructuuroplossingen, introduceert de Aurorean ANG-1100-serie voor VPN-gateways (Virtual Private Network). De ANG-1100 is gericht op VPN-applicaties in kleine kantooromgevingen die gebruikmaken van breedband-internetdiensten als DSL en kabel en geen eigen IT-personeel ter plekke hebben.

De volgende generatie SOHO VPN-gateway van Enterasys, de ANG-1100, is verkrijgbaar in twee plug-and-play-modellen. De ANG-1102 biedt twee 10BaseT Ethernet-poorten voor een eenvoudige verbinding met ieder apparaat, uitgerust met internettoegang. De ANG-1105 is verkrijgbaar met een 4-poorts 10BaseT/100BaseTX Ethernet-hub en geintegreerde hardwareacceleratie voor meer dan 3 Mbps 3DES-prestaties. Beide modellen zijn uitgerust met de EZ-IPsec-auto-configuratiemogelijkheden voor VPN-connectiviteit via een druk op de knop.

"De introductie van de ANG-1100-serie Aurorean VPN-gateways onderstreept onze focus op de SOHO VPN-markt", zegt Ben McLeod, directeur Productmarketing VPN & Security bij Enterasys. "Het ANG-1105-model biedt hoogwaardige prestaties voor kantoorapplicaties op afstand, PPPoE-ondersteuning voor eenvoudige verbinding met DSL-aanbieders, een simpele connectie voor niettechnische gebruikers en gecentraliseerd beheer en monitoring. Dit alles in een beveiligings-gateway met uitgebreide mogelijkheden voor telewerkers en kleine kantoren."

De ANG-1100-serie biedt de beveiliging, beschikbaarheid en mobiliteit waaraan kleine kantoren behoefte hebben. De serie ondersteunt elk besturingssysteem en is ideaal voor telewerkers en kleine kantoren als retail-sites en verzekeringskantoren. Op basis van Network Address Translation (NAT) en een firewall die pakketten filtert, worden medewerkers van kleine kantoren beschermd tegen aanvallen van hackers. De ANG-1100 ondersteunt daarnaast privé-gebruik van het internet via split-tunneling en alternatieve routes naar de centrale site via de Auto-Link Recovery-hogebeschikbaarheidsarchitectuur van Aurorean. De ondersteuning voor tot 25 gelijktijdige VPN-tunnels biedt toegang met korte wachttijd voor gedistribueerde applicatieservers. De transparante IPsec biedt verbinding en ondersteuning voor PPPoE en garandeert een naadloze verbinding met netwerken van service providers. De ANG-1102 en ANG-105 zijn vanaf heden beschikbaar.

Enterasys introduceert ook de NetSight Gateway Monitoring Tool, een nieuwe veilige, gecentraliseerde, op het web gebaseerde beheerapplicatie voor de ANG-1100-serie. De NetSight Gateway Monitoring Tool biedt auto-discovery van bestaande en nieuwe ANG-1100's, firmware-updates op afstand en een gecentraliseerde SNMP-monitoring. De NetSight Gateway Monitoring Tool zal na de herfst beschikbaar zijn.

"Door het grote aantal remote sites op ons netwerk voldoet de ANG-1100 perfect aan onze wensen", zegt Tom Hartman, directeur IT van Comcast Spectator, gebruiker van het ANG-1000-model van Aurorean. "We zijn vooral onder de indruk van de nieuwe, op het web gebaseerde NetSight Gateway Monitoring Tool die ons een veilig en gecentraliseerd netwerkbeheer biedt voor al onze locaties."
Als belangrijk onderdeel van de Secure Harbour-architectuur van Enterasys biedt Aurorean een complete reeks VPN-oplossingen voor mobiele toegang, telewerken en connectiviteit van branchekantoren en regionale locaties.

Enterasys Networks
Enterasys Networks (NYSE: ETS) is een nieuw type onderneming dat een eenduidige marktfocus combineert met een krachtige technologische achtergrond voor de levering van communicatie-infrastructuren aan grote ondernemingen. De netwerkhardware en -software van Enterasys bieden vernieuwende beveiliging, beschikbaarheid en mobiele oplossingen die voorzien in de behoeften van Global 2000-ondernemingen. Deze oplossingen worden gecombineerd met hoogwaardige diensten en ondersteuning. Enterasys is gevestigd in Woerden en heeft haar hoofdkantoor in Rochester, New Hampshire (VS). Enterasys werd door CIO Magazine betiteld als 'Company to Watch in 2001'. Bezoek voor meer informatie www.enterasys.com.

Voor meer persinformatie:
Enterasys Networks
Steven Jacobs
Telefoon: 0348 - 486 777
E-mail: steven.jacobs@enterasys.com

Lammers van Toorenburg PR
Claire Westerhof / Julia Vonno
Telefoon 030 - 656 50 70
E-mail: claire@lvtpr.nl / julia@lvtpr.nl

Deel: ' Enterasys Networks introduceert nieuwe SOHO VPN Gateway '
Lees ook