Ingezonden persbericht

Dell'Oro: Enterasys Networks voor tweede keer marktleider in modulaire Layer-3 switching-markt

Nummer 1-positie en vergroting marktaandeel

Woerden, 22 augustus 2001 Enterasys Networks, aanbieder van veilige, beschikbare en mobiele communicatieoplossingen, heeft volgens onderzoeksbureau Dell'Oro voor het tweede achtereenvolgende jaar het grootste marktaandeel in de snelgroeiende modulaire Layer-3 switching-markt. Volgens een rapport van de Dell'Oro Group bezette Enterasys in het tweede kwartaal de nummer 1-positie met een marktaandeel van 34,1 procent. Enterasys was ook de grootste partij in diverse categorieën voor Layer-3 switching in Noord-Amerika, West-Europa en de rest van de wereld.

Het onlangs gepubliceerde rapport geeft aan dat Enterasys het grootste marktaandeel had in onder andere de volgende categorieen.
- Totaal aantal verkochte poorten in West-Europa, Layer-3 modulair (32,5%).
- Totaal aantal verkochte poorten wereldwijd, Layer-3 modulair (34,1%).
- Aantal verkochte 10/100 Ethernet-poorten West-Europa, Layer-3 modulair (35,8%).
- Aantal verkochte 10/100 Ethernet-poorten wereldwijd, Layer-3 modulair (37,4%).
- Aantal verkochte Gigabit Ethernet-poorten wereldwijd (21,1%)
De Dell'Oro Group voorspelt dat de Layer-3-markt zal groeien tot een waarde van $ 9,25 miljard in 2005.

"Zakelijke gebruikers verbeteren hun informatievoorziening door hun netwerken uit te breiden en te versterken. Layer-3-switching zal dan ook een belangrijk onderdeel blijven voor de bouw van veilige netwerken met een hoge beschikbaarheid. Enterasys behoudt de eerste positie in de snelgroeiende modulaire Layer-3 switching-markt en breidt haar toppositie in West-Europa en andere regio's in de wereld uit", zegt Robert Gagalis, Chief Financial Officer van Enterasys Networks.

Enterasys biedt de Matrix-lijn met modulaire switches en de X-Pedition-lijn met modulaire switch-routers. De switching- en routing-oplossingen combineren een prestatieniveau met een uitgebreide reeks geavanceerde mogelijkheden. Hierdoor worden veilige netwerken met een hoge beschikbaarheid geboden, die voldoen aan de eisen van zakelijke gebruikers.

Enterasys Networks

Deel: ' Enterasys Networks marktleider Layer-3 switching-markt '
Lees ook