Ingezonden persbericht

Entopic houdt workshop Content Management in de Praktijk

Amsterdam, 7 augustus 2001 - Op dinsdag 18 en op donderdag 20 september houdt Entopic een workshop getiteld 'Content Management in de Praktijk'. Deelnemers worden geïnformeerd over alle aspecten van content management. Aan bod komen onder meer vragen als: Wat is een content management systeem(CMS)? Welke rol kan een CMS in een organisatie spelen? Wat zijn kosten van een CMS, bij aanschaf en daarna? De nadruk ligt met name op de praktijk: aan welk type CMS heeft een specifieke organisatie behoefte? Ook ervaringen en tips & trucs van gebruikers zelf komen uitbreid aan de orde Deelnemers ontvangen bovendien de Gids Content Management met een onder andere een gedetailleerde vergelijking van alle in Nederland verkrijgbare producten.

Waar: Amsterdam
Wanneer: Dinsdag 18 of donderdag 20 september 2001 Kosten: Fl. 495,- inclusief lunch, borrel en reader. N. B. Wie niet in de gelegenheid is de workshops te bezoeken, kan ook alleen de reader bestellen (kosten 174,50).

Voor wie is workshop bedoeld?
Voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met redigeren, publiceren en beheren van inhoudelijke intra- of internet, en die zich wil laten informeren over de voortdurend groeiende mogelijkheden van modern content management: Inhoudelijk: onder andere (hoofd-)redacteuren, contentmanagers, webeditors Communicatie & marketing: onder meer managers communicatie en marketing Techniek: bijvoorbeeld ict-managers en webmasters

Doelstelling
Deelnemers hebben na afloop van de workshop een goed beeld van de rol die een CMS in hun organisatie kan spelen. Ze kennen globaal de markt en de voor- en achterkant van de meest bekende applicaties. Ze kunnen beter inschatten in hoeverre hun eigen organisatie klaar is voor een CMS en welke partijen ze nodig hebben bij een implementatie. Tevens zullen de cursisten inzicht ontwikkelen in wat de kosten zijn van zo'n proces.

Programma
De volgende onderwerpen komen aan de orde.

Wat is content management?
Wat is een content management systeem en wat kan daar wel en niet mee. Workflow, metadata, output formaten, personalisatie: de kenmerken van een content management systeem. Een overzicht van producten: van 'best of breed' tot Open Source, van meer dan 1 miljoen gulden tot gratis.

Kosten en baten
Wanneer levert een content management systeem meer op dan het kost? Vuistregels voor het bepalen van de noodzaak tot aanschaf van een CMS. De criteria die bij aanschaf van een CMS een rol spelen. De kosten van een CMS, licenties, implementatie, onderhoud. En vanzelfsprekend is er aandacht voor de vraag: 'Kopen of zelf bouwen?'. De centrale rol van content management in de organisatie Wat zijn de gevolgen voor de organisatie? Is de organisatie er klaar voor? Welke organisatorische veranderingen zullen plaatsvinden na invoering van een CMS. Tips, trucs & lessons learned
Wat zijn de ervaringen van partijen die inmiddels een CMS hebben? Zijn organisaties die een CMS pakket hebben gekozen meer tevreden dan partijen die hun eigen CMS hebben gebouwd? Het belang van voldoende draagvlak en tijdige migratie.

Extra
Deelnemers aan de workshop ontvangen een Nederlandstalige reader met naast een uitgebreide inleiding een zeer gedetailleerde vergelijking van alle content management systemen die Nederland op de markt zijn.

Over Entopic Entopic is een onafhankelijk bureau dat zich bezig houdt met redactionele dienstverlening. Entopic levert content solutions voor het complete publicatietraject: van communicatiestrategie, projectmanagement, implementatie tot onderhoud van internet en intranet publicaties.

Aanmelden kan op internet: http://www.entopic.com/CMS/

Deel: ' Entopic houdt workshop Content Management in de Praktijk '
Lees ook