Ingezonden persbericht


Fout in eerder persbericht leidt tot onduidelijkheid

Entree MPF Wapenveld
gewoon 22,50 euro

WAPENVELD - Gek gebeld is ie. Eddy Mensink, de organisator van het Mega Piratenfestijn is er beduusd van. In het eerste persbericht betreffende het Mega Piratenfestijn dat op vrijdag 28 augustus in Wapenveld wordt gehouden, stond namelijk per abuis dat de entree voor het feest 20 euro was. Een fout, de entree is net zoals bij alle andere MPF's gewoon 22,50 euro.

"De telefoon stond roodgloeiend", vertelt Mensink. "Iedereen wilde weten hoe het nou zat. Maar het gaat dus om een foutje. De entree is gewoon 22,50 euro. Deze fout is natuurlijk met name vervelend voor onze voorverkoopadressen, die allemaal verraste reacties kregen. Mijn oprechte excuses voor het ongemak!" Het TROS Mega Piratenfestijn slaat op vrijdag 28 augustus voor de tweede keer de tenten op in Wapenveld. Het reizende muziekcircus vindt die dag plaats in een enorme feesttent. Op het programma staan optredens van tal van artiesten uit de piratenwereld. Van Jan Smit tot Nick & Simon, van Jannes tot Frans Duijts en van Thomas Berge tot Koos Alberts. De tent kan plaats bieden aan vele duizenden bezoekers. De eerste editie van het Mega Piratenfestijn in Wapenveld was een groot succes. Vele duizenden mensen vierden feest in een bomvolle tent. Het reizende muziekfestival is onlosmakelijk verbonden met de huidige populariteit van het Nederlandstalige lied. Niet voor niets maakt de TROS inmiddels registraties van het festival voor het TV-programma Sterren.nl. Vandaar dat het Mega Piratenfestijn ook sinds kort ook de naam TROS mag dragen. Het Mega Piratenfestijn is in Oost- en Noord-Nederland al een begrip, maar de rest van Nederland volgt in hoog tempo. Het reizende muziekfestival heeft dit jaar zeventien haltes en is onder andere te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Borger (Drenthe); Surhuisterveen (Friesland), maar ook in Heerhugowaard en Lutjebroek (Noord Holland), Neer (Limburg) en Wanroij (Brabant). De opzet is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van RTV-Oost bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Zien is geloven. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. Een honderdtal gelukkigen mag plaats nemen op de podiumtribune en zij vieren hun eigen feestje. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote filmschermen) maakt het publiek het feest. Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Het programma bestaat niet alleen uit grote namen. Ook verschillende talenten uit de regio rond Wapenveld zullen een kans krijgen om hun liedjes te zingen voor een groot publiek.

16 Jaar en ouder
Het Mega Piratenfestijn is vanaf dit jaar een feest voor 16 jaar en ouder. De organisatie van het Mega Piratenfestijn heeft deze beslissing met tegenzin moeten nemen. De reden hiervoor zit hem in de huidige regelgeving. De organisatie heeft inmiddels meerdere boetes gekregen omdat er toch jongeren onder de 16 met alcohol waren betrapt. "Het is voor ons simpelweg niet te controleren", vertelt Eddy Mensink, de oprichter van het Mega Piratenfestijn. "We hebben wel met polsbandjes gewerkt, maar dat hielp niet. Iemand van 16 met een bandje haalt ook gewoon bier voor zijn jongere vrienden. Dat heeft ons nu al meerdere boetes opgeleverd. Een controleur van de Voedsel & Warenautoriteit ziet zo'n jongen een biertje drinken en je hebt een boete van 1.800 euro te pakken. Dat zijn toch flinke bedragen. Voor een festival van onze grootte is het gewoon niet te doen om daar toezicht op te houden. Als er nou tweehonderd bezoekers waren, maar er lopen telkens vele duizenden mensen. Vandaar dat we vanaf nu dus jongeren onder de 16 weigeren. Het was geen leuke beslissing, want de insteek was altijd om iedereen een leuke avond te bieden, dus ook de jeugd onder de 16, maar de regelgeving heeft ons ertoe gedwongen."

Programma

Jan Smit, Nick & Simon, Jannes, Frans Duijts, René Schuurmans, Thomas Berge, Grad Damen, Alex, 3 J's, Koos Alberts, Marianne Weber, Bouke, Jan Keizer, Monique Smit, Peter Koelewijn, Patrick!, Corry Konings, Helemaal Hollands, Kevin Smit, Stef Ekkel, Piratentoppers, Harm Wolters, Jan en Zwaan, Jacques Herb, Martin Dams, Koos en Joke, Henk Pleket, Tips voor de top en vele anderen.

VVK

Kaarten à 22,50 euro zijn verkrijgbaar bij Primera en de Oranjevereniging Maxima in Wapenveld; Primera in Zwolle; Café Schepop in Emst; Primera in Heerde; Totaal Gemak Dijkman in Wezep; Bruna in Epe; Café Restaurant Dorpszicht in Oene; Primera in Hattem; Café IJsselzicht in Veessen; Bruna Hans de Boer en de Primera in Apeldoorn en Cafetaria Tippel-Inn in Vaassen. Ook bij alle vestigingen van Music Store in de Benelux en bij Paylogic (www.paylogic.nl, tel: 0900-72956442) kunt u kaarten bestellen. Tevens zijn kaarten verkrijgbaar op de site www.megapiratenfestijn.nl.

Meer info:
www.megapiratenfestijn.nl

Deel: ' Entree Mega Piraten Festival Wapenveld gewoon 22,50 euro '
Lees ook