Evangelische Omroep

'MIJN KINDEREN WORDEN NIET OUD'
Dinsdag 13 oktober in 't Zal je maar gebeuren, 22:50 uur, Nederland 2

De EO zendt 13 oktober in de documentaireserie 't Zal je maar gebeuren een portret uit van de familie LIebe uit Hummelo, getiteld 'Mijn kinderen worden niet oud'. Bij de familie hebben drie van de vier zoontjes een zeer ernstige progressieve stofwisselingsziekte: Max (6), en de tweeling Bas en Bram (4). Alleen de oudste zoon Gerben (12) is gezond. Hun broertje Ruben is zes jaar geleden overleden aan dezelfde ziekte; zijn moeder trof hem levenloos in zijn bedje aan. De oorzaak was toen nog niet bekend.

Speciaal voor de media is er een download beschikbaar om de documentaire alvast te bekijken - (c) EO:
https://rcpt.yousendit.com/751433085/4ee5501a92cd7f33485a412de4634a67

In 2005 kregen Inez en Alex, na het overlijden van hun zoontje Ruben, te horen dat vier van hun vijf kinderen lijden aan een ongeneeslijke stofwisselingsziekte. Hun wereld stortte in. Toch hebben ze de kracht gevonden om ze een zo normaal mogelijk leven te leiden, wat niet altijd mee valt. Want Max, Bas en Bram zijn chronisch vermoeid, hun spierkracht is afgenomen en ze hebben bijna iedere dag koorts. Het dagelijkse leven in het gezin Liebe draait alleen maar om de zieke kinderen.

In het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen wordt onderzoek gedaan naar de zeldzame ziekte van de kinderen. De kans dat ze de 18 jaar halen is maar 30%. Inez en Alex blijven hopen dat er een geneesmiddel voor hun kinderen gevonden zal worden.


---

---

Deel: ' EO documentaireserie 'Mijn kinderen worden niet oud' '
Lees ook