Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering

13 september 1999 St. Louis Encephalitis in New York (bron WHO & CDC)

Een epidemie van St. Louis encephalitis (SLE), veroorzaakt door een virus, overgedragen via muggen, wordt voor het eerst in de stad New York gerapporteerd. Van de 11 gevallen die bevestigd zijn door het CDC zijn er 3 overleden. Van 65 verdachte gevallen is de diagnose nog niet bevestigd.

Muggenbestrijdingsmaatregelen worden genomen in de gehele stad, vooral in Queens en de zuidelijk en oost Bronx. Voor reizigers naar New York volstaan anti-muggenmaatregelen in het algemeen. Bij de muggenbestrijdingsmaatregelen worden insecticiden gesproeid door vliegtuigen en helikopters. Volgens de Gezondheidsautoriteiten ter plaatse zijn de insecticiden ongevaarlijk.

St. Louis Encefalitis is een virale hersenontsteking met een incubatietijd van 5-15 dagen. De meeste gevallen verlopen zonder verschijnselen, bij ouderen komen meer gevallen voor met ziekteverschijnselen en kan het beloop ernstiger zijn. Van de ziekten gaat 8% dood. Vogels dragen het St.Louis Encefalitis virus bij zich en overdracht vindt plaats via Culex muggen die s'avonds en s'nachts steken. Culex broedt in stedelijke gebieden in kleine waterplasjes, poelen, sloten en moerassenen. In de genoemde gebieden worden maatregelen genomen om verspreiding van het virus en van de mug te voorkomen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Epidemie St. Louis Encephalitis in New York '
Lees ook