Erasmus Medisch Centrum bestrijdt bacteriën op touchscreens


ROTTERDAM, 20150302 -- Het Erasmus Medisch Centrum heeft, als eerste ziekenhuis in de wereld, alle medische computers met touchscreen voorzien van een screen protector met antibacteriële werking. De producent is Craytech, die de antibacteriële schermfolie onder de naam SaniFilm op de markt brengt.

De SaniFilm screen protector bevat silicium en nanozink waarmee het bacteriën doodt zodra ze met de folie in contact komen. De oplossing is effectief tegen onder andere de bekende bacteriën E. Coli en MRSA.

Leo Groenendaal, manager Medische Technologie bij het Erasmus MC is blij met de keuze voor SaniFilm. “Wij gebruiken al langer hygiënische toetsenborden en muizen maar we zien het computergebruik steeds meer verschuiven richting touchscreens. Een schermfolie met antibacteriële werking helpt ons om hierop in te spelen. De werking van de folie is bovendien gegarandeerd voor de levensduur van de schermen.”

Maria van Antwerpen is woordvoerder van Craytech, producent van de folie met een specialisatie in innovatieve, hygiënische producten. “Een ziekenhuis is natuurlijk een omgeving waar ons nieuwe product uitstekend tot zijn recht komt en waar onze passie voor hygiëne gedeeld wordt. Maar eigenlijk is SaniFilm overal onmisbaar. Smartphones en tablets hebben touchscreens, maar we zien ze ook in bijvoorbeeld de horeca en het openbaar transport. We raken die schermen allemaal aan en wisselen zo bacteriën uit. En het unieke van ons concept is dat onze folies overal toepasbaar zijn: we maken ze exact op maat voor de klant.”

SaniFilm wordt officieel gepresenteerd door distributeur Formex Medical op de Zorg & ICT 2015, 18 t/m 20 maart in de Jaarbeurs Utrecht.


Deel: ' Erasmus Medisch Centrum bestrijdt bacteriën op touchscreens '
Lees ook