Gemeente Rotterdam


Erasmusspeld voor V.R.H. Brammerloo

De heer V.R.H. Brammerloo heeft vrijdag 22 januari 1999 de Erasmusspeld ontvangen. De heer Brammerloo krijgt deze gemeentelijke onderscheiding wegens zijn jarenlange inzet voor verschillende vrijwilliggersorganisaties in Rotterdam en Suriname. Daarmee heeft hij zich naar het oordeel van het College van Burgemeester en Wethouder voor een lange periode verdienstelijk gemaakt voor de Rotterdamse samenleving. De onderscheiding is uitgereikt tijdens afscheidsreceptie bij de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SoZaWe) waar de heer Brammerloo afscheid neemt als administratief assistent van de afdeling Stedelijke Zorg.

De heer Brammerloo is sinds 1974 werkzaam geweest bij de dienst SoZaWe. Hij staat bekend als een zeer sociaal bewogen man die altijd voor iedereen klaar staat. Voor de gemeente Rotterdam fungeert de heer Brammerloo als contactpersoon voor Moengo Dey. Dit is een gezelligheidsvereniging voor inwoners van de plaats Moengo in Suriname. Daarnaast is heer Brammerloo al meer dan 25 jaar vrijwilliger bij Wi Masanga, een organisatie die hulp biedt aan kinderen. Hij heeft daar gewerkt aan de sociale activering van de jeugd. Bovendien heeft hij tien jaar lang een deel van de financiële zorg voor een arm gezin in Mexico-stad op zich genomen.

De heer Brammerloo ontving de Erasmusspeld tijdens zijn afscheidsreceptie uit handen van Ton Peters, adjunct-directeur Werkgelegenheid en Zorg van de dienst SoZaWe. De 61-jarige heer Brammerloo gaat per 1 februari met vervroegd pensioen.

De Erasmusspeld is vernoemd naar Desiderius Erasmus, de op 27 oktober 1469 in Rotterdam geboren humanist. De speld is vervaardigd naar een afbeelding van Erasmus door de schilder Holbein.

Deel: ' Erasmusspeld uitgereikt wegens vrijwilligerswerk '
Lees ook