Gemeente Rotterdam


Erasmusspeld voor Koos Hooymayers

Wethouder Herman Meijer heeft dinsdag 14 september de Erasmusspeld uitgereikt aan de heer J.L. Hooymayers. Koos Hooymayers (1928) ontving de speld vanwege zijn grote verdiensten voor het Opzoomeren. Als bewoner van de Opzoomerstraat was hij vanaf 1989 de drijvende kracht achter de talloze Opzoomeracties in zijn straat en daarbuiten. De gemeentelijke onderscheiding werd uitgereikt bij de viering van tien jaar Opzoomeren. Op 14 september 1989 vergaderde de actiegroep Het Nieuwe Westen over de door inbraken en vernielingen onhoudbare situatie in de buurt.
Samen met andere straatbewoners zorgde Hooymayers ervoor dat er een Opzoomerkamer kwam, waarin allerlei activiteiten plaatsvinden. Ook is er een Opzoomerstalling, waar bewoners hun fiets kunnen stallen. Dankzij de Opzoomeracties is de leefbaarheid in de straat er sterk op vooruit gegaan.
Koos Hooymayers, eigenaar van een bedrijf in wapenschilden, verdedigt nog steeds met verve de belangen van de Opzoomerstraat. Hij is van mening dat het Opzoomeren vooral door bewoners zelf gedaan moet worden en dat instanties op de achtergrond moeten blijven. De Erasmusspeld is vernoemd naar Desiderius Erasmus, de op 27 oktober 1469 in Rotterdam geboren humanist.

terug naar Persberichten

Deel: ' Erasmusspeld voor Koos Hooymayers '
Lees ook