Gemeente Rotterdam

Erasmusspeld voor Nico van Haastert

Wethouder Nico Janssens (onder meer Personeel en Organisatie) heeft vanmiddag een Erasmusspeld uitgereikt aan Nico van Haastert. Hij krijgt deze onderscheiding voor zijn langdurige inzet voor de AbvaKabo in Rotterdam. De uitreiking was tijdens het afscheid van Nico van Haastert als vakbondsbestuurder. Per 1 oktober 2001 maakt hij namelijk, na 31 jaren trouwe dienst, gebruik van een regeling tot vervroegd uittreden.

Nico van Haastert heeft ruim 22 jaar gewerkt in Rotterdam. Eerst bij de KABO (1970-1975) en vanaf 1984 als regiocoördinator van de AbvaKabo in Rotterdam. Hij heeft daarbij zijn stempel gedrukt op de arbeidsvoorwaarden en -verhoudingen in Rotterdam. Als tegenspeler van het gemeentebestuur bij de locale CAO voerde hij vaak intensieve onderhandelingen met onder andere de wethouder Personeel en Organisatie van de gemeente Rotterdam. Dit leidde nooit tot echte arbeidsconflicten. Wethouder Nico Janssens zei hierover: "We nemen afscheid van een markant vakbondsbestuurder. Voor ons ook een lastige tegenstander. Maar en dat kon ik wel waarderen het is wel iemand die net als ik houdt van vechten en onderhandelen met soms het fileermes en dan weer de bijl op tafel. En zonder dat er echt bloed vloeide!

De Erasmusspeld wordt uitgereikt aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief en/of economisch gebied gedurende een lange periode van jaren verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

Zoekwoorden:

Deel: ' Erasmusspeld voor Nico van Haastert van AbvaKabo '
Lees ook