gemeente apeldoorn

eregast bij uitreiking apeldoorn trofee

mevrouw louise dijckmeester-de brauw komt op woensdagavond 6 oktober speciaal naar schouwburg orpheus te apeldoorn voor de uitreiking van de louise de brauwcheque; de prijs voor een veelbelovend vrijwilligersproject in de gemeente apeldoorn. ook de apeldoorn trofee en de maatschappelijke stageprijs worden woensdagavond in schouwburg orpheus toegekend door gemeente, het verenigingsburo en maatschappelijk ondernemen apeldoorn.

mevrouw l. dijckmeester-de brauw is de vrouw van oud-burgemeester frans th. dijckmeester, die van 1972 tot 1981 de eerste burger van apeldoorn was. zij was in die jaren onder meer actief als voorzitter van de vrouwenraad. deze vrouwenraad was erg begaan met het vrijwilligerswerk in apeldoorn. sinds 1995 is de naam van mevrouw de brauw verbonden aan de vrijwilligersprijs in apeldoorn. acht jaar lang maakt zij deel uit van de jury. sinds 2003 volgt zij de louise de brauwprijs vanaf enige afstand. juryvoorzitter van de drie vrijwilligersprijzen, wethouder paul blokhuis, is zeer vereerd met de komst van mevrouw dijckmeester-de brauw naar orpheus. "Haar verbondenheid met het vrijwilligerswerk in Apeldoorn is nog altijd groot."

Genomineerden

Uit 150 inzendingen heeft de jury de volgende kandidaten genomineerd, voor de Apeldoorn Trofee:


- AV'34, atletiekvereniging;


- Seniorenvoorlichting MD Veluwe;


- Sensoor;

voor de Louise de Brauwcheque:


- Kindervakantiespelweken De Klup;


- Hfftig (Wisselwerk/Lionsclub Apeldoorn);


- Muziekstudio Orden;

voor de Maatschappelijke Stageprijs:


- Rosanne en Melissa van de Heemgaard voor 's Heerenloo;


- Janneke Harrewijn voor 055TV;


- Jorn Meijerink en Tom Lap voor het verstrekken van eten aan dak- en thuislozen.

Filmpjes

Via het YouTube-kanaal van de gemeente Apeldoorn www.youtube.com/apeldoornnl zijn filmpjes te bekijken van de drie genomineerden voor de Apeldoorn Trofee en de drie genomineerden voor de Louise de Brauwcheque.

Deze filmpjes worden woensdagavond 6 oktober ook getoond voorafgaand aan de uitreiking van de prijzen.

Meer informatie over de Apeldoorn Trofee is te lezen op de website: www.apeldoorn.nl/trofee

Einde persbericht

Deel: ' Eregast bij uitreiking Apeldoorn Trofee '


Lees ook