Ericsson


- P E R S B E R I C H T -

Rijen, 27 september 2001

ERICSSON INTRODUCEERT DE T66 - DE KLEINSTE ERICSSON-TELEFOON ALLER TIJDEN

Ericsson heeft maandag 24 september jl. de T66 geïntroduceerd - de kleinste en lichtste mobiele telefoon die Ericsson ooit maakte. Met een afmeting van 9,2 bij 4,1 cm. compact genoeg voor in uw binnenzak. De T66 is leverbaar in twee verschillende kleuren, Silver Supreme en Purple Passion, en zal in het vierde kwartaal van 2001 verkrijgbaar zijn.

De T66 is zeer klein, ongeveer even lang en breed als een creditkaart. Het toestel weegt slechts 59 gram en is derhalve ideaal voor situaties waarin de gebruiker geen normale mobiele telefoon wenst mee te nemen. De T66 heeft een gestroomlijnd ontwerp en is voorzien van een ingebouwde antenne. Het stijlvolle toestel is zo klein dat het direct opvalt, maar dat is nog lang niet alles. Wat de T66 echt bijzonder maakt, is de geconcentreerde kracht en de vele gebruiksvriendelijke functies in één zeer compacte mobiele telefoon. De T66 heeft diverse functies voor enhanced messaging en is compatibel met GSM900/1800/1900 voor een optimaal internationaal bereik.

Berichten met flair

De kracht van de T66 omvat EMS (Enhanced Messaging Service), de nieuwste trend op het gebied van berichten verzenden en ontvangen. Met deze nieuwe functie wordt communiceren via de mobiele telefoon leuker, creatiever en persoonlijker. Gebruikers kunnen dankzij EMS afbeeldingen, geluidseffecten en melodieën met SMS-tekstberichten meesturen. De telefoon wordt geleverd met een groot aantal vooraf ingestelde opties voor afbeeldingen en melodieën. Bovendien kunnen gebruikers hun favoriete afbeeldingen en melodieën opslaan die ze vanaf het mobiele internet hebben gedownload. Een andere fantastische nieuwe functie van de T66 is mobiel chatten. Hiermee kunnen berichten via het Point-to-Point protocol worden verstuurd tussen twee telefoons die geschikt zijn voor mobiel chatten. Dit is te vergelijken met chatten op internet, waar gebruikers instant messages uitwisselen. Het is de perfecte oplossing voor situaties waarin gebruikers willen chatten, maar alles onopvallend en persoonlijk willen houden.

Boordevol functies

Dankzij de T66 blijft u op de hoogte van de meest actuele informatie via het mobiele internet. Gebruikers kunnen via de telefoon winkelen, bankzaken regelen of naar informatie zoeken op een groot aantal WAP-sites. De T66 is tevens uitgerust met het geavanceerde WTLS-beveiligingssysteem, dat gevoelige informatie zoals creditkaartgegevens codeert om veiligere on line transacties mogelijk te maken.

De T66 is voorzien van een zeer handige agendafunctie, zodat gebruikers hun drukke leven gemakkelijker kunnen organiseren. De agenda maakt het mogelijk om informatie over afspraken, data en taken in de telefoon op te slaan. De T66 is zelfs uitgerust met een herinneringsfunctie voor belangrijke data en deadlines. Voor zulke kleine afmetingen biedt het toestel een verbazingwekkende stand-by tijd van maximaal 150 uur. De T66 wordt geleverd met een batterijoplader voor op reis en een draagbare handsfree-set met antwoordknop.

Ericsson heeft al jarenlang een leidende rol in technologie. Hierdoor geeft zij vorm aan de toekomst van mobiel- en breedband Internet communicatie. Ericsson levert innovatieve oplossingen in meer dan 140 landen en werkt nauw samen met de grootste communicatiebedrijven ter wereld.


- Einde persbericht, noot voor de redactie -
U kunt bij vermelding van dit persbericht voor meer informatie over de Ericsson T65 verwijzen naar internet
https://www.ericsson.nl/mobieletelefoons of naar het nummer van de Ericsson helpdesk: 0900-8998318. Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 22 cent per minuut.

Voor vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met Manon van den Brand, Account Executive Communications, Ericsson Telecommunicatie BV, telefoon 0161- 24 2306 of e-mail manon.van.den.brand@etm.ericsson.se.

Alle Ericsson persberichten zijn te zien via https://www.ericsson.nl. Beeldmateriaal kunt u downloaden via
https://www.ericsson.se/pressroom/phli_pcoph.shtml.

Deel: ' Ericsson introduceert kleinste Ericsson-telefoon '
Lees ook