Telfort persbericht


Ericsson zet GPRS-dienst van Telfort in voor bedrijfskritische applicaties

Amsterdam, 12 juli 2001 - De Nederlandse vestiging van Ericsson zal het GPRS-netwerk van Telfort inzetten om medewerkers draadloos toegang te geven tot bedrijfskritische applicaties zoals SAP R/3. Ericsson, wereldwijd marktleider in telecommunicatieoplossingen, maakt daartoe gebruik van Telfort Mobile Office.

Met Telfort Mobile Office kunnen mobiele professionals, bijvoorbeeld servicetechnici of buitendienstmedewerkers, via Telfort?s GPRS-netwerk draadloos toegang krijgen tot het eigen bedrijfsnetwerk, tot internet en tot verschillende applicaties.

Mobile Office ook toe te passen voor gegevensuitwisseling met zware programmatuur. Ericsson ziet voor GPRS een toekomst weggelegd als vervanger voor de vaste netwerkverbinding of voor de isdn-lijn (ISDN-lijn) bij medewerkers thuis. Dat geldt onder meer voor de applicaties die Ericsson gebruikt, zoals SAP en Microsoft Outlook, maar ook voor WAP, gaming en webbrowsing. Telfort Mobile Office verbindt (draagbare) PC?s op een veilige en snelle manier met het vaste datanetwerk van Ericsson zonder de noodzaak in te bellen.

Telfort biedt Ericsson de mogelijkheid om interne processen op het gebied van logistiek (uitlevering handsets) en support (helpdesk en training) met behulp van mobiele data communicatie nog verder te optimaliseren. De GPRS-technologie maakt het mogelijk gemakkelijker data uit te wisselen, via mobiele telefoon of draagbare PC of palmtop.

Telfort neemt op het gebied van GPRS een toonaangevende positie in. Vorig jaar heeft Telfort als eerste operator het GPRS-netwerk in gebruik genomen. In maart jl. introduceerde Telfort de eerste commerciële GPRS-service voor de zakelijke markt.

Over Telfort
Telfort helpt consumenten en zakelijke klanten bij het vinden van hun weg in de vele nieuwe mogelijkheden op het gebied van mobiele telefonie en mobiele datacommunicatie. Daarvoor maakt Telfort gebruik van de nieuwste technologieën. Zo introduceerde Telfort in 2000 als eerste operator GPRS in Nederland. In de nabije toekomst zal hier ook UMTS bijkomen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door meer dan 1100 enthousiaste medewerkers, die elk voor zich verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het aanbod aan klanten. Telfort is 100 procent dochter van British Telecommunications plc.

Over Ericsson
Ericsson heeft al jarenlang een leidende rol in technologie. Hierdoor geeft zij vorm aan de toekomst van mobiel- en breedband Internet communicatie. Ericsson levert innovatieve oplossingen in meer dan 140 landen en werkt nauw samen met de grootste communicatiebedrijven ter wereld.

17-7-01

Terug >>>

Adresgegevens Telfort

DISCLAIMER COPYRIGHT TELFORT B.V. 2000

Deel: ' Ericsson zet Telfort in voor bedrijfskritische applicaties '
Lees ook