AutoRai

28-1-2003

Erik den Oudendammer vertegenwoordigt Nederland in Land Rover G4 Challenge

Erik den Oudendammer uit Nieuwegein zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de Land Rover G4 Challenge die op 30 maart 2003 in New York van start gaat. Hij kwam als glorieuze winnaar naar voren uit de internationale selectie die in het Engelse Eastnor Castle in Herefordshire plaatsvond van 19 tot en met 24 januari 2003.

De zestien deelnemende landen stuurden elk twee kandidaten die een zwaar en spannend selectieprogramma afwerkten dat inzicht gaf in hun geschiktheid voor de Land Rover G4 Challenge. Onder de kandidaten bevonden zich drie vrouwen. Het programma bestond zowel uit sportieve onderdelen als uit navigatievaardigheden, veiligheid, mechanische kennis en milieuaspecten. De belangrijkste selectiecriteria waren fysieke conditie, persoonlijkheid, strategische vaardigheden, creativiteit, aanpassingsvermogen, rijvaardigheid en eerste hulpverlening. Om dit allemaal goed te kunnen testen, moesten de kandidaten zeer gevarieerde opdrachten vervullen.

Iedere dag begon om zes uur 's ochtends en eindigde 's avonds laat wanneer de kandidaten hun tent weer opzochten om van een korte nachtrust te genieten. De deelnemers kampeerden in de speciale Land Rover G4 Challenge tenten waarin zij ook tijdens de echte Challenge zullen verblijven. Deze zware beproeving in combinatie met het koude, natte en winderige Engelse weer zorgde ervoor dat de kandidaten tot het uiterste gingen om deelname aan de Land Rover G4 Challenge 2003 af te dwingen.

Op 30 maart 2003 gaat het evenement van start in New York. Erik zal de Nederlandse eer gaan verdedigen. René van Berlo uit Geldrop is reserve, mocht Erik onverhoopt uitvallen. Het evenement vindt plaats in vier verschillende tijdzones en duurt vier weken. De deelnemers krijgen te maken met uitdagingen die hen zowel door de stad als door onherbergzaam gebied voeren. On-road, off-road, verschillende buitensporten als kayakken, mountainbiken, abseilen en klimmen, het hoort er allemaal bij, alles in combinatie met een Land Rover. Strategisch inzicht, teamspirit en allround sportieve vaardigheden zijn de sleutels tot succes. Uiteindelijk blijft er één winnaar over die daarmee de eigenaar van een nieuwe Land Rover wordt.

Deel: ' Erik den Oudendammer in Land Rover G4 Challenge '
Lees ook